Kas Taaramäel õnnestub täna korrata Kirsipuu võitu?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Rein Taaramäe läheb täna Etoile de Besseges’i mitmepäevasõidu teisel etapil proovima, kas tal õnnestub korrata Jaan Kirsipuu saavutust. Kirsipuu on Etoile de Besseges’il võitnud karjääri jooksul tervelt 13 etappi, sealhulgas 2004. ja 2006. aastal just nimelt teise etapi Nimes’ist St Ambroix’sse, mis on kavas täna.

«Sama etappi sõitsime ka eelmine aasta. Ma ütlen ausalt, et Eesti ratturid võivad nii raskest trassist vaid unistada, aga siin seltskonnas on juba ette teada, et suure tõenäosusega tuleb sellisel trassil grupifiniš!» kirjutab Taaramäe oma blogis aadressil rattaprofid.ee.

Tänu etapivõitudele on Kirsipuu nimi Prantsusmaal endiselt au sees, kirjeldab Taaramäe. «Siiamaani kui organiseerijad või kohalik rahvas küsivad, mis maalane ma olen, siis kuuldes Estonie, tuleb iga teine lagedale nimega Kirsipuu (sama stsenaarium ka 2011).»

Kerge mõte üllatust valmistada on Taaramäel ka täna. «Kui tunne hea on, siis miks mitte 9 km enne lõppu väikest tsirkust teha, viimasel tõusul. Täpselt sama plaani pidasin ka eelmine aasta ja koos Thomas Voeckleriga sai viimasel tõusul rünnak korraldatud, aga meie duo kestis vaid paar kilti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles