Rassismisüüdistus jättis Terry kaptenipaelast ilma

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Terry.
John Terry. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise ja Londoni Chelsea kapten John Terry jäi rassismisüüdistuse tõttu koondise kaptenipaelast ilma.

Inglismaa jalgpalliliidu juhatus otsustas suvel kohtu ette astuvalt Terrylt koondise kapteniõigused ära võtta, kirjutab BBC. Oma süütust kinnitanud Terry ise soovis kaptenina jätkata.

«Jalgpalliliidu otsus ei tähenda, nagu mõistaksime John Terry enne kohtuotsust süüdi,» seisis liidu avalduses. «Kuid ta ei saa Inglismaa koondise kapten olla, kuni tema süütust pole kohtus tõestatud.»

Koondise peatreener Fabio Capello otsuse langetamisel ei osalenud ja tal on lubatud Terry suvel toimuva jalgpalli EMi koondisesse kaasata.

31-aastane Terry solvas 23. oktoobril toimunud kohtumises väidetavalt rassistlike väljenditega Queens Park Rangersi mustanahalist mängijat Anton Ferdinandi ja sai seetõttu kriminaalsüüdistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles