Taaramäed vaevas tänasel etapil terviseprobleem

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Andres Kalvik

Etoile de Bessegesi mitmepäevasõidu tänasel 152 km pikkusel kolmandal etapil lõpetas Rein Taaramäe taas peagrupis. Võidu noppis prantslane Pierre Rolland (Europcar), kes oli finišijoonel napilt üle Franck Vermeulenist (Veranda Rideau). Paar sekundit hiljem lõpetanud peagrupi eesotsas lõpetas kolmandana Nacer Bouhanni (FDJ-BigMat).

«Vinge päev, aga raskem kui arvata oli. Ilm nats parem, mitte temperatuuri poolest – kohati oli isegi külmem kui eile, aga tuult polnud ja see parandas asja. Suusamaski asemel oli aga buff, nii et maskiga sõitsin ikkagi ja lühikestest riietest ei saanud juttugi olla, kohati külmusid sõrmed ja varbad ära,» kirjeldas Taaramäe tänast sõitu oma blogis aadressil rattaprofid.ee.

Tuuri üldvõitu püüdev Taaramäe pidi täna mitmel puhul tegelema äraminekukatsete nullimise ja jooksikute püüdmisega. Samuti vaevas teda tervisehäda. «Väga raske päev oli, sest tempo oli kogu aeg kõva! Ja mind segas ka üks terviseprobleem, kuid ma ei hakka teid enne šokeerima, kui midagi kindlat pole. Pressi-inimestel nüüd helistama pole mõtet hakata, sest ma ei kommenteeri midagi enne kui selge.»

Lisaks võttis Taaramäe tänase etapi järel sõna ebapuhaste ratturite suhtes – seda nii otseses kui kaudses mõttes.

«Väga kurb lugu juhtus Arthur Vichot-iga, kelle üks Landbouwcredieti belglane teelt välja lükkas - Arthur murdis ninaluu! Ma vihkan rattureid, kes sõidavad kätega! Kõigil on õigus võidu nimel sõita ja selleks ei pea käsi kasutama. Ka mina kaklesin ühe belglasega esimesel etapil, kes mu teelt välja lükkas. Vastutasuks sai ta pudeliga vastu pead ning nats sõimu. Aga kõik ekspositiivsed ratturid on kuidagi närvilised ja imelikud. Ütlen seda, sest tüüp, kes minuga tõukles, on juba korra keelu all istunud...»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles