Veidemani ootab täna Saksamaal meditsiiniline test

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Veideman (palliga).
Rain Veideman (palliga). Foto: Margus Ansu

Saksamaa korvpalliklubiga Bayreuth lepingu sõlminud Eesti koondise tagamees Rain Veideman peab täna läbima meditsiinilise testi – alles seejärel loetakse ta oma uue koduklubi täieõiguslikuks liikmeks.



Kuigi Veideman on terve kui purikas ja ükski vigastus teda ei kimbuta, valitseb 20-aastase mängumehe hinges kerge kripeldus. Ta ei tea, kuidas reageerivad Saksamaa arstid, kui näevad, et tema vasak jalg on kaasasündinud närvikahjustuse tõttu paremast tunduvalt peenem. «Treener on mu seisundist teadlik – ta on minu mängu jälginud ja teab, et mängimist see ei sega. Teistele tuleb minu jala nägemine muidugi üllatusena,» sõnas Veideman.

Kui väike hirm kõrvale jätta, tunneb Veideman avanenud võimaluse üle ainult rõõmu. Veel eile õhtul Postimehega vesteldes kinnitas ta, et on lepingu pärast elevil. «Esimesed jutud, et minu vastu tuntakse huvi, tekkisid juba paar nädalat tagasi, kolmapäeval muutus aga sakslaste huvi konkreetsemaks,» kirjeldas Veideman sündmuste käiku. Öist und ootusärevus ei rikkunud.

«See on esimene käik minu unistuste poole,» rääkis Veideman. «Lootus, et mul õnnestub kuhugi pääseda, püsis kogu aeg. Nüüd on tähtis end hästi näidata ja piisavalt mänguaega saada.» Juba tänavuse hooaja eel tunti Veidemani vastu huvi Hispaaniast, kuid toona jäi tehing Tartu klubi juhtkonna vastuseisu tõttu katki. Seekord saadi aga kaubale ning Veidemani arvates on selles suur roll Gert Kullamäel.

Saksamaal Bambergis mänginud Kullamäe on mees, kelle käest Veideman on sealse elu ja korvpalli kohta kõige rohkem uurinud.

Bayreuth asub Saksamaa meistriliigas kaheksa võidu ja 12 kaotusega 11. kohal.  
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles