Pahane Capello: miks Terrylt kaptenipael ära võeti?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabio Capello.
Fabio Capello. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise peatreener Fabio Capello ei ole sugugi rahul, et jalgpalliliit otsustas keskkaitsja John Terry kaptenipaelast ilma jätta. Itaallane leiab, et tema selja taga tehtud otsus õõnestab tema autoriteeti.

Terry, kelle vastu on algatatud politseijuurdlus vastasmängija Anton Ferdinandi rassistliku solvamise asjus, peab selle kohta aru andma alles 9. juulil ehk nädal pärast Euroopa meistrivõistluste lõppu. Jalgpalliliit otsustas reedel, et Terry peab seniks kaptenipaela kellelegi teisele loovutama.

«Ei, absoluutselt mitte,» vastas Capello, kui temalt küsiti, kas ta on otsusega nõus. Capello kavatseb veel sel nädalal jalgpalliliidu juhatuse esimehe David Bernsteiniga eraviisiliselt kohtuda ja oma arvamuse otse välja öelda.

Itaalia televisioonile antud intervjuus Capello ennast igatahes tagasi ei hoidnud. «Minu meelest on inimene süütu, kuni teda pole süüdi mõistetud,» sõnas ta. «Kohus otsustab, kas John Terry on süüdi või mitte. Minu meelest oleks olnud aus, kui ta oleks kapteniks jäänud.»

Ka jalgpalliliidul on Inglismaa koondislasi pidevalt saatvatest probleemidest villand saanud ning seetõttu on väljatöötamisel mängijate käitumiskoodeks. See paneks selgelt paika, mida jalgpalluritelt oodatakse ja millised karistused järgnevad, kui reeglite vastu eksitakse. Uus dokument loodetakse valmis saada sügiseks, kui algavad uue MM-tsükli valikmängud. Ennekõike tahab FA paberil paika panna selle, kas kohtulikult karistatud või karistust ootavatel mängijatel on üldse õigus koondist esindada.

Hetkel on Inglismaa meeskond aga ametlikult kaptenita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles