Arbitraažikohus mõistis Contadori dopingutarvitamises süüdi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador
Alberto Contador Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Spordi Arbitraažikohus määras 2010. aasta Prantsusmaa velotuuril positiivse dopinguproovi andnud Hispaania jalgratturile Alberto Contadorile tagasiulatuvalt kaheaastase võistluskeelu, kõik tema tulemused alates positiivse proovi andmisest on tühistatud, sealhulgas ka Tour de France’i esikoht.

2010. aastal võitis Contador kolmandat korda Tour de France’i, kuid pärast velotuuri lõppu ilmnes, et 21. juulil antud dopinguproovist leiti klenbuterooli tarvitamise jälgi. Contador väitis, et keelatud aine sattus tema organismi saastatud loomaliha kaudu, vahendab The Guardian.

Hispaania jalgrattaliit mõistis Contadori õigeks ja jättis karistuseta, kuid Rahvusvaheline Anti-Dopingu Liit (WADA) ja Rahvusvaheline Jalgrattaliit (UCI) pöördusid arbitraažikohtusse (CAS).

29-aastane Contador on positiivsest dopinguproovist hoolimata pidevalt võistelnud, kuid nüüd otsustas CAS tema tulemused tühistada, sealjuures 2010. aasta Tour de France’i ning mulluse Giro d’Italia võidu.

Contador on teine rattur, kes on keelatud ainete tarbimise tõttu Touri esikohata jäänud – 2006. aastal võidutsenud ameeriklane Floyd Landis andis samuti positiivse dopinguproovi ja tema võit tühistati.

2010. aasta Touri esikoht läheb nüüd Luksemburgi ratturile Andy Schleckile.

Contadori võistuskeeld lõpeb tänavu 5. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles