Tartus püstitatakse suusatamise 100 meetri maailmarekord

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel üritab Tartus püstitada suusatamise 100 meetri maailmarekordit.
Peeter Kümmel üritab Tartus püstitada suusatamise 100 meetri maailmarekordit. Foto: Liis Treimann

13. veebruaril algusega kell 17.00 muutub Tartu Lõunakeskuse parkla tuliseks suusaareeniks. Toimub teadaolevalt esmakordne rahvusvaeline suusatamise 100 meetri maailmarekordi püsitamise võistlus.

Tartu Suusaklubi koostöös Eesti sprindikoondisega on ette valmistanud uudse võistlusformaadi, millel on potentsiaali välja kasvada suusatamise sprindivõistluste iseseisvaks ja publikut köitvaks võistlusalaks. Rahvusvaheliseks esmaesitluseks ehitatakse Tartu Lõunakeskuse parklasse lumekattega võistlusareen 100 meetri pikkuse distantsi ja kuue võistlusrajaga. Võisteldakse klassikalises  suusatehnikas.  Maailmarekordi võistlus on individuaalne ja võistlustulemus mõõdetakse sajandiksekundilise täpsusega.

Osalemiskinnituse on andnud Eesti suusaparemik ja tippsprinterid Norrast. Rahvasprindis osalevad kutsutud ja tuntud külalised kõige erinevamatelt elualadelt. Stardis on omaette võistlus klassis ka Tartu Suusaklubi mudilaste treeningrühma liikmed.

«Suusasprindi 100 meetri distants annab parima ülevaate suusatajate plahvatuslikust ja  kiiruslikust jõust ning täidab täna suusatamise võistlusaladest puuduva tõelise suusasprindiga seotud ootused,» kommenteeris eesootavat võistluse idee autor ja 2011 maailmameistrivõistluste suusasprindi finalist Peeter Kümmel. «Tänane suusasprindi võistlusformaat on oma ülesehituselt pigem sarnane kergejõustiku keskmaajooksuga. Usun, et 100 m suusasprint saab tulevikus olema sama oodatud võistlusalaks kui seda on sprindid kergejõustikuvõistluste programmis.»

Pärast võistlst, kuni kella 20.00 on avatud sprindirada, et igaüks saaks ise oma 100m. suusarekordi püstitada! Vajaliku õpetuse ja suusavarustuse tagab Eesti Suusaliidu Suusabuss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles