Rasmussen: võime Contadori juba tänavuse Vuelta võitjaks nimetada

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Rasmussen
Michael Rasmussen Foto: SCANPIX

Taani jalgrattur Michael Rasmussen usub, et eile Rahvusvahelise Spordiarbitraaži (CAS) poolt süüdi tunnistatud hispaanlane Alberto Contador naaseb augustis pärast võistluskeelu lõppu rajale väga heas vormis.

CAS määras 2010. aasta Tour de France’i ajal positiivse dopinguproovi andnud Contadorile kaheaastase võistluskeelu, suures jaos tagasiulatuvalt, keeld lõpeb juba tänavu 6. augustil, vahendab VeloNation.

See tähendab, et Contador jääb küll kõrvale Giro d’Italialt, Tour de France’ilt ja Londoni olümpialt, kuid saab võistelda 18. augustil algaval Vueltal.

«Usun, et võime Contadori juba tänavuse Vuelta võitjaks nimetada,» sõnas Rasmussen intervjuus Ekstra Bladetile. «Kindlasti naaseb ta väga tugevana. Bjarne Riis (Contadori tööandja SaxoBanki omanik – toim) ei vallanda teda, vastasel juhul oleks ta seda juba teinud.»

2007. aasta juulist 2009. aasta juulini dopinguküttidele oma asukoha asjus valetamise eest võistluskeelu all olnud Rasmussen tunnistas, et teda ei üllatanud CASi otsus Contadori karistada, tema hinnangul olnud üllatus hoopis see, kui hispaanlane pääsenuks karistuseta.

«Isegi 12-aastane laps oleks suutnud üsna kiiresti otsuse teha,» pahandas Rasmussen, et protsess nii kaua venis. «Reeglid ütlevad selgelt, et pole vahet, kust keelatud aine pärit on, aga kui seda leitakse dopinguproovist, saab sportlane karistada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles