WADA president: Contador on petis

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alberto Contador
Alberto Contador Foto: SCANPIX

Maailma Anti-Dopingu Agentuuri (WADA) president John Fahey arvates tuleks dopingutarvitamises süüdi mõistetud ja 2010. aasta Tour de France’i esikohata jäävat Hispaania ratturit Alberto Contadori nimetada petiseks.

«Kõik, kes mõistetakse sel määral tribunali poolt petmises süüdi mõistetakse, on petised,» sõnas Fahey intervjuus Associated Pressile.

Rahvusvaheline Spordiarbitraaž (CAS) määras 2010. aasta Tour de France’i ajal positiivse dopinguproovi andnud Contadorile kaheaastase võistluskeelu, suures jaos tagasiulatuvalt, keeld lõpeb juba tänavu 6. augustil.

Contador jääb ilma nii 2010. aasta Tour de France’i esikohast kui ka ülejäänud tulemustest, mis ta püstitas mullu alates 25. jaanuarist, seejuures ka Giro d’Italia esikohast.

«Lihtne fakt on see, et kõik, kelle organismist leitakse keelatud aineid, on petised,» nentis Fahey. «Nii lihtne see ongi. Ainus küsitavus on see, kuidas see aine sportlase organismi sattus. Kuid sa oled petis alates hetkest, mil see aine sinna sattus.»

CASi kolmeliikmeline paneel pidas kõige tõenäolisemaks stsenaariumit, et kõnealune keelatud aine ehk klenbuterool sattus Contadori organismi toidulisandite kaudu, samas kui Contador ise väitis, et süüdi on saastunud veiseliha, mida ta sõi ning WADA pakkus välja ka võimaluse, et Contador üritas varjata vereülekannet.

«Iga päev, kui petis vahele võetakse, on spordile hea päev,» rõõmustas Fahey, et Contador karistuseta ei pääsenud. «CASi otsus oli üksmeelne, keelatud aine oli sportlase organismis. Kahju on vaid sellest, et protsess nii kaua kestis, kuid ma ei näe ka võimalus, et see oleks võinud kiiremini laheneda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles