Capello loobus Inglismaa jalgpallkoondise peatreeneri ametist

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fabio Capello
Fabio Capello Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpallikoondise peatreener Fabio Capello esitas Inglismaa Jalgpalli Liidule lahkumisavalduse ja see rahuldati koheselt.

«Inglismaa Jalgpalli Liit kinnitab, et Fabio Capello loobus täna Inglismaa jalgpallikoondise peatreeneri ametist,» teatas Inglismaa Jalgpalli Liit.

Capello positsioon peatreenerina lõi kõikuma, kui ta kritiseeris Itaalia meedias Inglismaa Jalgpalli Liidu otsust võtta rassismiskandaali sattunud Terry’lt kaptenipael.

Capello otsustas ametist loobuda pärast Wembley’l toimunud läbirääkimisi jalgpalliliidu esimehe David Bernsteini ja alaliidu peasekretäri Alex Hornega.

«Arutelul keskenduti jalgpalliliidu otsusele võtta John Terry’lt kaptenipael ja lisaks räägiti Capello poolt tehtud avaldusest Itaalia meediale. Kohtumine kestis natuke rohkem kui üks tund ja Fabio lahkumispalve võeti vastu ning ta lahkub koheselt Inglismaa koondise peatreeneri kohalt,» seisis Inglismaa Jalgpalli Liidu avalduses.

Capello sai Inglismaa koondise peatreeneriks 2007. aasta detsembris ning juhendas koondist 2010. aasta MM-valiksarjas ja ka MM-finaalturniiril ning 2012. aasta EM-finaalturniiril.

Inglismaa meedia on juba spekuleerinud, et rahvuskoondise uueks peatreeneriks võib saada praegune Tottenham Hotspuri juhendaja Harry Redknapp.

Järgmise kohtumise peab Inglismaa koondis 29. veebruaril, kui sõpruskohtumises võõrustatakse Hollandit.

                                           

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles