Rene Mandri aitas tiimikaaslase võidule

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Mandri.
Rene Mandri. Foto: Endura Racing

Lõuna-Prantsusmaal alanud UCI 2.1 kategooriasse kuuluval Vahemere velotuuril võitis avaetapi britt Jonathan Tiernan-Locke Endura Racingu meeskonnast. Võitja esikohale vedamisel tegi suure töö ära tema meeskonnakaaslane Rene Mandri.

Tiernan-Locke edestas lõpujoonel Yauheni Hutarovichit (FdJ-BigMat) ja Sebastien Chavaneli (Team Europcar). Pertuist Merteuyli kulgenud 132 km pikkusel etapil selgus võitja saatus viimasel tõusul, kirjeldab Mandri oma blogis lehel rattaprofid.ee.

«Eile käisime klubiga tänase raja viimast 25km vaatamas ja sain kohe aru, et tugeva jalaga ronija võib rünnata ja pääseda sprinteritel eest. Arvasin, et ka endal sellises lõpus võimalused olemas ja oleks olnud ka, aga kui meeskonnas selline mees nagu Jon, siis polnudki kahtluse hetkegi.

20 km enne finišit sõitsin koos Lockega pundi ette ja hoidsin teda tuulevarjus. Vahepeal andis kogu FDJ-Big Mat minu kõrval kamandat, et tempot hoida Hutarovichi jaoks, aga mul oli imekombel jalg nii hea, et lihtsalt istusin nende kõrval tuule käes ja Jon oli mul saba peal.

Sedasi siis, kuni jäi 4,5 km lõpuni, kui algas päeva viimane tõus, mis oli 2,5 km pikk ja 3-4% (suht lauge), aga külma ilmaga siiski raske. Jon panigi seal punuma ja sellele järgnenud laskumisel sprinterid teda enne finišijoont kätte ei saanudki.

Ühesõnaga, Endura Racing sai hooaja esimese võidu! Olen igati rahul, et suutsin oma panuse anda võitu ja õnnelik Joni võidu üle. Ütlen veelkord – sellest mehest te veel kuulete tulevikus palju.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles