Solberg Hirvonenile: mäletad veel oma avariid?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Solberg
Petter Solberg Foto: Reuters / Scanpix

Fordi tehasetiimis startiv Petter Solberg saab täna algaval ning homme tõelise hoo sisse saaval Rootsi rallil võimaluse ka oma kodu juurest läbi põigata. Nimelt viib reedene esimene katse võistlejad teisele poole Rootsi-Norra piiri, Solbergi kodule väga lähedale.

Solberg ei soostunud rallieelsel pressikonverentsil siiski lubama, et ta Mitandersforsi katse võidab. «Koduukse eest mööda mineva katse peaks ju ikka kinni panema,» nokkis Citroënil sõitev Mikko Hirvonen seepeale norralase kallal. Solbergil oli aga vastus varnast võtta.

«Mäletad ise, mis sinuga 2010. aastal Soomes juhtus,» torkas norralane vastu. «Kutsusid rahvast oma lemmikkatsele kaasa elama, aga nägime kõik, mis pärast sai.» Solberg pidas silmas Hirvoneni vägevat avariid Soome ralli Urria kiiruskatsel, kui soomlane keeras auto mitu korda üle katuse.

Hirvoneni ja Solbergi lõõpimisse sekkus ka rootslane Patrik Sandell: «Rootsi televisioonile lubasid ju küll, et võidad katse ära.»

«Sina ära seleta nii palju,» naeris Solberg vastu.

Rootsi ralli algab täna lühikese publikukatsega, homme sõidetakse 9 kiiruskatset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles