Video: Bryant ja Gasol vedasid Lakersi lisaajal Celticsi vastu võidule

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LA Lakersi tugitalad Pau Gasol (vasakul) ja Kobe Bryant.
LA Lakersi tugitalad Pau Gasol (vasakul) ja Kobe Bryant. Foto: SCANPIX

Kobe Bryant viskas 27 punkti ja aitas Los Angeles Lakersi võõrsil magusa 88:87 võiduni igipõlise rivaali Boston Celticsi üle. Normaal- ja lisaaja lõpus tõusis aga peakangelaseks Pau Gasol.

Lakers pidi 25 punkti visanud ja 14 lauapalli võtnud Gasoli tänama juba normaalaja lõpus, sest just tema ründelaud ja korv 9,8 sekundit enne vilet aitasid Lakersi 82:82 viigi ja lisaajani.

Korvidevaesel lisaajal tõi Lakersile võidu Andrew Bynumi poolt 1.29 enne lõpuvilet korvi lükatud pall. Seejärel jõudis Bostoni poolelt kaks korda mööda visata Garnett ja Lakersi poolel Bryant. Poolteist sekundit enne lõppu ei tabanud ka Paul Pierce, ründelaua sai Ray Allen, kuid tema viskeürituse kulpis Gasol. Kaotus lõpetas Celticsi viiemängulise võiduseeria.

Tublisti toetas kaaslasi ka 16 punkti ja 17 lauapalli kogunud Bynum. Bostoni parim oli 22 punktiga Allen, kolmikduublile üsna lähedale jõudnud Pierce lisas 18 silma, 9 lauapalli ja 7 korvisöötu. Garnett sai küll kätte 12 lauapalli, ent tabas väljakult vaid kuus viset 23st ja piirdus 12 punktiga.

Enne tänast liigas liidrikohta hoidnud Läänekonverentsi parim meeskond Oklahoma City Thunder sai 101:106 lüüa autsaiderite hulka kuuluvalt Sacramento Kingsilt. Russell Westbrook tõi küll 33 ja Kevin Durant 27 punkti ning Serge Ibaka pani tervelt 10 blokki, kuid ühtlasemalt tabanud Kingsi vastu jäi sellest väheks.

Thunder mängis viimasel veerandil maha kaheksapunktilise edu ja veel viimast minutit alustati vaid punktiga taga olles, siis aga kaotas Westbrook kaks korda palli ja Durant ei tabanud kolmeseid. Sacramento kasvatas seevastu lõpuminutitel skoori vaid vabavisete toel. Võitjatele tõi Tyreke Evans 22 punkti, DeMarcus Cousnis lisas 19 ja Marcus Thornton 15 silma. Heasse hoogu sattunud Kingsile oli see viimasest viiest mängust neljas võit.

Vaata Lakersi-Celticsi mängu kokkuvõtet SIIT.

TULEMUSED:

Boston Celtics – Los Angeles Lakers 87:88

Denver Nuggets – Golden State Warriors 101:109

Phoenix Suns – Houston Rockets 89:96

Sacramento Kings – Oklahoma City Thunder 106:101

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles