Haapsalus kihutati tsiklitega merejääl

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalus, Holmi rannas sõidetud jääraja Eesti meistrivõistluste etapile startis kokku pea 80 võistlejat
Haapsalus, Holmi rannas sõidetud jääraja Eesti meistrivõistluste etapile startis kokku pea 80 võistlejat Foto: Martin Mand

Eile Haapsalus, Holmi rannas sõidetud jääraja Eesti meistrivõistluste etapile startis kokku pea 80 võistlejat. Merejääle lükatud 1,9 kilomeetrisel rajal teeniti selle aasta esimesed meistri-ja karikasarja punktid.

Suurimaid kiirusi näidati MX1 ja MX2 jääpiik klassides, mis startisid koos. Esimeses sõidus sai parima stardi MX1 klassi mees Martin Leok (Kawasaki), kes sõitu ka juhtima asus.

Head kiirust näitas ka nooruke Rain Koch (KTM), kes sõitis samuti suurema MX1 tsikliga. Vähese kogemuse tõttu pidi Koch avasõidus leppima viienda kohaga, kuid oli kuni sõidu keskpaigani tugevasti poodiumikonkurentsis.

Viimastel ringidel oli põnev duell Timmo Mõtsi (Kawasaki) ja Taavi Nassari (Kawasaki) vahel. Nassar kellel start ebaõnnestus, pidi esmalt mööda saama nii Kochist, Fred Antonist (KTM) ja siis jõudis Mõtsi kandadele. Paar ringi kihutati teineteise sabas ja siis sai Nassar oma tahtmise ja lõpetas teisena Mõtsi ees. MX2 klassis oli kiirem Rasmus Metsamaa (Kawasaki) Priit Biene (Yamaha) ees. Teise sõidu lõppjärjestus oli sama ja nii sai sünnipäevalaps Martin Leok selle aasta esimeselt jääraja etapilt maksimumpunktid. Nassar tuli taas tagant ja suutis ennast teiseks sõita, kolmas Mõts, neljas Anton ja viies Koch. Kuues sarnaselt avasõiduga oli Billy Toomla (Honda). MX2 klassis sai taas võidu Rasmus Metsamaa Priit Biene ees.  

 85 cc klassis olid teistest peajagu üle vennad Talvikud. Mõlemad sõidud võitis eelmisel aastal veel 65 cc tsikliga sõitnud Tamur Talviku (KTM), kes edestas vend Hendrikut (Suzuki) avasõidus napi 0,2 sekundiga. Teises sõidus oli kahe venna vahe 35,6 sekundit. Kolmanda koha sai Rait Kaimer (KTM), kes oli avasõidus neljas ja teises kolmas, edestades kahe punktiga Don-Eric Laanet (KTM). Mini MX meistrivõistluste etapivõidu sai Marthi Lepik (Pitpro), kes oli mõlema sõidu kiireim. Teine koht etapil kuulus Marko Männile (Pitpro) kes oli avasõidu teine ja teise sõidu kolmas. Kolmas koht kuulus Imre Ojaverele (Pitpro), kes oli avasõidu kuues ja teise sõidu teine.

 Quadi klassis sai meistrisarja etapivõidu Ivar Vaaderpass (RIV-KTM), kes oli avasõidu teine ja teise võitis.  Kalev Must (Yamaha), kes oli avasõidu esimene ja teise sõidu teine sai teise koha. Kolmas koht kuulus Raul Kirtile (KTM).

 Karikavõistluste klassides jagunesid kohad etapi kokkuvõttes järgnevalt. 50 cc klassis sai võidu Marcel Peldes (KTM) Kenth Lusenbergi (KTM) ja Karl-Patrick Lünekundi (Polini) ees. 65 cc klassis võitis Kairo Katkosilt (KTM), edestades kokkuvõttes Alex-Allar Rebast (KTM) ja Henry Vesilindu (KTM). Külgvankritel said sõidu Urmas Sugasep ja Veiko Parksepp (AYR-KTM), teised olid Sverre ja Alar Lamp (AYR-KTM) ning kolmandad Ülar Karing ja Juhan Paabstel (AYR-KTM).

Ülar Karing sõitis peale korvide kaasa ka soolode klassis MX B, kus sai Timo Vackermani (KTM), Alar Mozolevi (Yamaha) ja Eero Passi (Suzuki) järel neljanda koha. Teine mees, kes sõitis kahes klassis oli Tmmo Mõts, kes tuli klassis Open krossinael võitjaks Karl Saati (Honda) ees. MX C klassis tuli etapivõitjaks Freddy Ignatjev (Honda), teine Erki Teras (Yamaha) ja kolmas Mihkel Veskimägi (KTM). MX 2 jun klassis oli parim Kert Pääbo (Yamaha), edestades Khevin Kalmi (Yamaha) ja Norman Madibergi (Yamaha). Mini MX Hobby etapivõitja oli Haapsalus Tanel Turro (Bucci Moto), teine Ando Veebel (Pitster Pro) ja kolmas Meelis Liivrand (Pitpro). ATV võitja oli Toomas Kirss (Can-Am), teine Tamur Vanker (Can-Am) ja kolmas Tanel Veerpalu (Kawasaki). 

Detailsed tulemused: http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=746146

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles