Vaata pilte: melu Tartu teatemaratonil, naistesõidul ja avatud raja sõidul

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maratoni naistesõidu start.
Tartu maratoni naistesõidu start. Foto: Tarmo Haud

Eile sõideti ajaloos esimest korda Tartu teatemaraton, mille võitis SK Biathlon. Samuti peeti eile Tartu maratoni avatud raja sõit ja naistesõit.

16-kilomeetrisele naistesõidule startis enam kui sada naist. Start anti kell 12 Palult ning esimesi naisfinišeerijaid oli näha Elvas juba vähem kui tunni pärast.

Esimene naistesõidu lõpetaja Margery Lilienthal oli finišijoont ületades täis rõõmu ning energiat. «See oli nii lihtne! Kõik oli nii nii nii hea!» säras Lilienthal.

Sõidust osavõtjate seas oli ka Tartu abilinnapea Tiia Teppan, kes pidas sõidu eel naistele innustava avakõne: «Kui me selle sõidu ära teeme, siis oleme väga tublid ja võime öelda endale suure aitäh!» Vahetult enne sõitu oli Teppan veidi ärevuses, et rada tuleb raske, kuid sõidu lõpetanuna ei tundnud ta väsimust: «See oli puhas rõõm,» kinnitas Teppan. 

Avatud raja sõidud peeti kahel distantsil: 63 km ning 31 km. Pika distantsi sõitjatega startisid samal ajal ka 1. Tartu teatemaratoni osalejad. Juba tuleval laupäeval, 18. veebruaril, saavad suusad alla panna lapsed 41. Tartu maratoni lastesõitudel ning järgmisel päeval, 19. veebruaril toimub juba 41. Tartu maratoni põhisõit.

Pilte saab näha siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles