Grete Barake täitis teistkordselt OM-normi

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolisõitja Grete Barake.
Koolisõitja Grete Barake. Foto: Mihkel Maripuu

Grete Barake ja O.Hot Chocolate võistlesid 7.-8. ja 11.-12. veebruaril Poolas Wroclawis kahel kolme tärni CDI-l, kus tegid tubli tulemuse. Kahest parimaks osutus viimati lõppenud võistlus.

Kangest külmast ilmast hoolimata võistlesid paljud koolisõitjad Poolas kahel järjestikusel CDI3* võistlusel. Kokku oli sportlasi viielt eri kontinendilt ja 12 riigist. Eestit ainsana esindanud Barake ja O.Hot Chocolate sõitsid esimese võistluse Grand Prix klassis 19 paari seas välja 13. koha tulemusega 64,489% ning saavutasid GP küris (muusikaline vabakava - toim) 65,975% ja 8. koha, vahendab hobumaailm.ee.

Teisel võistlusel sõideti 23 võistluspaari hulgast välja 11. koht ning ühtlasi ka täideti oma teine olümpiamängude kvalifikatsiooninorm - koondtulemuseks oli 66,383%, mille hulgas oli 65,532%  Poola 5* kohtunikult Wojtek Markowskilt.

Esimese olümpianormi täitis Barake eelmisel kevadel Saksamaal Hagenis, kus koondtulemus 64,149% sisaldas kvalifikatsiooniks piisavat, üle 64% tulemust lausa kolmelt 5* kohtunikult (G. Fouarge, E. Lette ja E. Eisenhardt).

Teise võistluse Grand Prix Küris oli Barake seekord eriti tubli, teenides välja kõrge protsendi 68,325 ja üheksanda koha.

Mõlemal võistlusel noppis enim esikohti mullu ka MK-finaalis osalenud poolatar Katarzyna Milczarek, kes lisaks Florencia B-l teenitud kahele võidule Olympic Grand Prix Special klassis saavutas oma põhihobusel Ekwador ühe GP võidu ning kaks GP küri võitu tulemustega 76.450% ja 77.475%.

Suure külma tõttu jäi reis võistlusele kahjuks katki Eesti kahel teisel koolisõitjal Dina Ellermannil ja Tiina Kuusmannil, kes otsustasid, et -30 kraadi juures hobuste transportimine ei pruugi olla mõistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles