100 m suusasprindi võit ja maailmarekord läksid Norrasse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusad
Suusad Foto: Liis Treimann

Tartus peetud 100 meetri klassikatehnika suusasprindis püstitas maailmarekordi 14,11 norralane Timo Andre Bakken. Norralasele kuulus ka üldvõit.

Veerand- ja poolfinaalide järel selgitati poodiumikohad väljalangemissõitudega. Kolmanda kohaga pidi leppima Timo Simonlatser, kes tunnistas pärast sõitu, et pidanuks rohkem oma rütmi järgima. Saja meetri sõidul nägi Simonlatser aga potentsiaali pilkupüüdvaks alaks saada.

Kahe norralase omavaheliseks mõõduvõtuks kujunenud finaalis jäi peale tervet õhtut valitsenud Bakken, teise kohaga pidi leppima Erik Øvsthus Bakkejord. 22-aastasele Bakkenile ei ole sprint võõras ala, 2009. aastal võitis ta juunioride MM-il sprindis hõbemedali.

Kuna esmakordselt mõõdeti 100 meetri suusatamises ka maailmarekordit, siis sai eelsõidus raja 14,11 sekundiga läbinud Bakken sellegi au enda nimele.

Naiste finaali võitis Keidi Kütt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles