Nowitzki valiti Euroopa parimaks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirk Nowitzki.
Dirk Nowitzki. Foto: SCANPIX

FIBA Europe valis Euroopa parimaks korvpalluriks sakslase Dirk Nowitzki. Dallas Mavericksiga esmakordselt NBA meistriks tulnud Nowitzki võitis auhinna teist korda.

Sakslasele järgnesid Hispaania koondise Euroopa meistriks vedanud Juan Carlos Navarro, EM-finaalturniiril säranud Bo McCalebb, Pau Gasol ja Andrei Kirilenko. Seejuures sai Nowitzki rahvahääletusel alles neljanda koha, kuid korvpalliasjatundjate žürii nimetas ta esimeseks.

Nowitzki tunnistati Vana Maailma parimaks ka 2005. aastal, kui auhind esmakordselt välja anti. Eelmise aasta detsembris pälvis ta ka Saksamaa aasta sportlase nimetuse, lisaks nimetati Nowitzki mõistagi ka NBA finaalseeria parimaks mängijaks. NBA play-offides jäid tema keskmisteks tulemusteks 27,7 punkti, 8,2 lauapalli ja 2,5 korvisöötu.

EM-il viskas Nowitzki küll keskmiselt 19,5 punkti, võttis 6,6 lauapalli ja andis 1,4 söötu, kuid Saksamaa lõpetas turniiri alles pettumust valmistava üheksanda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles