Tartu maratoni vastu tunneb huvi ka välisajakirjandus

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Intervjuud annab Robert Faherty (USA), kes 12.02 toimunud 41. Tartu Maratoni Avatud Raja 63 km sõidul läbis edukalt oma 10. Worldloppeti maratoni ning pälvis auväärse Worldloppeti Masteri tiitli.
Intervjuud annab Robert Faherty (USA), kes 12.02 toimunud 41. Tartu Maratoni Avatud Raja 63 km sõidul läbis edukalt oma 10. Worldloppeti maratoni ning pälvis auväärse Worldloppeti Masteri tiitli. Foto: Allikas: Klubi Tartu Maraton

Lisaks arvukatele välisriikide suusasõpradele, keda eelseisva, 41. Tartu maratoni rajal näeme, külastab seekordset rahvaspordi suursündmust ka grupp välismaa ajakirjanikke ning reisikorraldajaid.


10-liikmelisest grupist pool on spordiajakirjade ning pool reisibüroode esindajad, kellel on olemas eelnevad kogemused maratonireiside korraldamisel. Grupis on esindatud külalised kuuest riigist – Itaaliast, Rootsist, Venemaalt, Saksamaalt, Norrast ja Šveitsist – ning nii mõnedki neist panevad ka ise maratoni põhipäeval suusad alla.

Külastusreisi eesmärk on tutvustada väliskülalistele Tartu maratoni ning üldisemalt ka Lõuna-Eestit kui atraktiivset piirkonda vaba aja veetmiseks. Ajakirjanikud ja  reisikorraldajad veedavad Eestis 4 päeva. Külalised teevad muuhulgas lähemat tutvust ülikoolilinnaga, põikavad sisse raekotta ning teevad väljasõidu Põlvamaale Taevaskotta ja Räpinasse.

«Juba täna osaleb Tartu maratonil üle 1200 välisosaleja, mis tähendab seda, et koos sportlaste ja nende saatjatega toob Tartu maraton Eestisse 1500-2000 välisturisti. Tuleviku ja ühtlasi pressireisi eesmärk on kasvatada Tartu maratoni osalejate osakaal 20 protsendini osalejate üldarvust eeloleva 5 aasta jooksul,» sõnas 41. Tartu maratoni võistluste direktor Indrek Kelk. 

Väliskülaliste reis saab teoks Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse toel ning on üks osa aastatel 2011-2012 tehtavast projektist Tartu Maratoni tutvustamiseks välisturgudel. Lisaks tutvustusreisile kuuluvad projekti ka maratoni rahvusvahelise teleülekande tootmine, erinevates võõrkeeltes trükiste valmistamine ja turustamine. Projekti tulemusena soovitakse suurendada maratoni ja Lõuna-Eesti kui turismisihtkoha tuntust ning pikemas plaanis kasvatada välisosalejate arvu maratonil ning ka piirkonda külastavate turistide hulka.

41. Tartu maraton toimub 19. veebruaril ning on ühtlasi Eesti maratonisarja Estoloppeti kolmandaks, Ski Classics sarja neljandaks ning Worldloppeti maratonisarja 11. etapiks.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles