Ecclestone: poliitika Bahreini GP toimumist ei mõjuta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vormel-1 juht Bernie Ecclestone
Vormel-1 juht Bernie Ecclestone Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja juht Bernie Ecclestone kinnitas, et 22. aprillile määratud Bahreini GP toimub igal juhul, ehkki olukord riigis on varasemaga võrreldes taas ebastabiilsemaks muutunud.

Eelmisel aastal jäi Bahreini etapp ära, kuna valitsusvastased meeleavaldused läksid üle vägivallatsemiseks. Eile möödus üleriiklike rahutuste puhkemisest täpselt aasta ning sel puhul toimusid taas mitmed suured meeleavaldused, mille politsei laiali ajas. Ecclestone on aga kindel, et olukord riigis on etapi korraldamiseks piisavalt stabiilne.

«Meil on plaanis sinna minna. Oli alati selge, et kui midagi juhtub, siis leiab see aset just aastapäeval. Kindlasti võetakse midagi siis ette. Kohalikud, kellega ma olen suhelnud, on aga kindlad, et kahe kuu pärast, kui sõit toimub, on kõik taas rahulik.»

Suurbritannia parlamendiliikmed on viimastel nädalatel saatnud Ecclestone’ile kirju nii etapi toimumise kui ka ärajätmise toetuseks. Vormelikarusselli aastakümneid vedanud Ecclestone end sellest üht- ega teistpidi mõjutada ei lase.

«Oleme alati olnud poliitikast sõltumatud. Otsus etapi toimumise või ärajäämise kohta langeb ainult turvalisuskaalutluste põhjal.»

Ka Bahreini ringraja kõneisik on veendunud, et etapp leiab aset. Tema sõnul on rahvusvahelise autospordiliidu FIA president Jean Todt korduvalt olukorda oma silmaga kaemas käinud. «FIA ei näe ainsatki põhjust, miks sõit ei peaks toimuma. Mis puudutab rada ja raja ümbrust, siis meeskondade ja sõitjate turvalisus on erakordselt hästi tagatud. Olen selles absoluutselt kindel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles