Oodatud duell võib ära jääda

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Udras
Grete Udras Foto: Sille Annuk

Nädalavahetusel Tartus toimuvate kergejõustiku Eesti meistrivõistluste üheks tõmbenumbriks plaanitud Anna Iljuštšenko ja Grete Udrase duelli ei pruugi toimuda.


Udrase treeneri Andrei Nazarovi sõnul pole kindel, kas tema hoolealune üldse võistleb. Möödunud talvel 1.92 ületamisega koduse kergejõustiku tippude hulka kerkinud Udrast vaevas suvel pöiavigastus ning sama häda on teda seganud ka talvehooaja eel.

«Ettevalmistusperioodil ei saanud Grete kõike vajalikku tööd ära teha. Lõuna-Aafrikas laagris olles harjutas ta aga suurte koormustega ning pöid andis taas tunda,» rääkis Nazarov. «Täna (eile – toim) on raske öelda, kas ta on võistlemiseks valmis või mitte.»

Isegi juhul, kui Udras peaks nädalavahetusel kõrgushüppesektorisse minema, on temalt tipptulemust raske oodata. «1.90 vormis ta ilmselt pole,» nentis Nazarov.

Häid tulemusi ootab Nazarov aga oma teiselt tipptasemel õpilaselt Andres Rajalt. Kõigest kaks nädalat tagasi Lõuna-Aafrikast saabununa otse võistlustulle astunud ja kohe lihast venitanud Raja olevat juba valmis taas maksimaalselt pingutama.

«Usun, et Andres on headeks tulemusteks valmis päris mitmel alal,» märkis Nazarov ja lisas, et mitmevõistleja on taas täiesti terve. Katkestamine mitmevõistluse avaala järel oli pigem ettevaatusabinõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles