Suur poksimatš: Chisora andis kõva lahingu, kuid tiitel jäi Klitškole

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WBC meistrivöö on jätkuvalt Vitali Klitško valduses.
WBC meistrivöö on jätkuvalt Vitali Klitško valduses. Foto: SCANPIX

Münchenis toimunud poksi raskekaalu WBC versiooni tiitlimatšis alistas ukrainlane Vitali Klitško briti Dereck Chisora.

Matš kestis kõik 12 raundi ning Chisora avaldas ukrainlasele isegi rohkem vastupanu, kui eksperdid enne vastasseisu eeldasid. Klitško võidunumbriteks märgiti 118:110, 118:110, 119:111 ning seega läks võit siiski ühehäälselt ukrainlasele.

«Sportlikus mõttes tegi Chisora korraliku matši. Inimesena ma teda siiski ei austa (mäletatavasti andis Chisora matši ametlikul kaalumisel Klitškole kõrvakiilu – toim.),» sõnas võitja pärast kohtumist.

«Ma ei kavatse vabanduste taha varjuda. Kaotasin eelkõige kogemustele ja ma ei kahetse midagi. Tulin siia võitlema ja seda ma ka tegin. Olen endas pettunud, kuid tegin siiski korraliku matši,» arvas Chisora.

Pärast tiitliheitlust tuli loomulikult jututeemaks ka võimalik korduskohtumine ning Chisora avaldas, et ta oleks valmis Vitali Klitškoga uuesti vastamisi minema ning samas oleks tervitatav ka matš Vladimir Klitškoga.

Samas on räägitud ka võimalusest, et 40-aastane Vitali Klitško läheb järgmises duellis vastamisi briti David Haye'ga, kes jäi mäletatavasti suvel alla Vladimir Klitškole.

Matši käik:

-

Kohtumise algus on veninud, kuid nüüd on mehed jõudnud ringi.

-

Alustatakse hümnide mängimist.

-

Hümnid on mängitud ja mehi on publikule tutvustatud ning nüüd tundub kõik matšiks valmis olevat.

-

Ja matš algas!

-

I raund kulgeb küllaltki rahulikult ja kumbki mees midagi väga ohtlikku korda ei saada.

-

II raundi lõpus teeb Klitško paar ohtlikumat lööki, kuid jätkub üsna võrdne heitlus

-

III raund läbi: jätkub küllaltki tasavägine heitlus

-

Esimestes raundides on ennast paremast küljest näidanud Klitško.

-

IV raund läbi: Chisora on seni avaldanud Klitškole küllaltki korralikku vastupanu. Siiski hoiab ukrainlane olukorda oma kontrolli all.

-

V raund läbi: praeguses seisus on rakse kummalegi eelist anda.

-

VI raund läbi: Chisora on aktiivsemaks pooleks, kuid pikemat kasvu Klitško suudab olukorda hästi kontrollida. Vahepeal teevad mehed ka teravamaid lööke, kuid näha on ka kergeid väsimuse märke.

-

VII raund läbi: raundi alguses lendab Chisora vastasele hooga peale ja üritab ukrainlast üllatada. Seejärel taastab Klitško taas olukorra üle kontrolli. Raund lõppeb üsna tasavägiselt. Rohkem tabavaid lööke on seni teinud Klitško.

-

Neljanda raundi järel oli seis 40:36, 40:37, 39:37 Klitško kasuks.

-

VIII raund läbi: kindlasti on Chisora suutnud seni skeptikuid üllatada ja on avaldanud Klitškole korralikku vastupanu. Mäletatavasti lubas Chisora kaheksandas raundis ukrainlase põrandale lüüa, kuid praegu põnevusmatš veel jätkub!

-

IX raund läbi: raudi teises pooles tabab Klitško päris hästi Chisora nägu, kuid britt kosub kiirelt. Seejärel teeb Klitško veel paar head lööki.

-

X raund läbi: Chisora küll üritab rohkem, kuid siiski dikteerib sündmuste käiku rohkem Klitško. Raundi lõpus teeb Chisora päris terava löögi, mis võtab Klitškol ka korraks jala värisema.

-

Ametlik punktiseis kaheksanda raundi järel: 79:74, 79:73, 79:73 Klitškole.

-

XI raund läbi: samamoodi jätkates on võit tõenäoliselt minemas Klitškole. Näha on, et mõlemad poksijad hakkavad juba väsima.

-

XII raund läbi: Chisora üritab lõpuni, kuid Klitškod tal pikali lüüa ei õnnestu. Tundub, et võit läheb ukrainlasele.

-

Klitško tõstab võidukalt rusika!

-

Chisora andis Klitškole väärika lahingu ja pidas ukrainlase vastu kõik 12 raundi vastu. Samas on Klitško esitus kindlasti paljudele pettumuseks, kuna nokaut jäi sel korral tulemata.

-

Klitško kuulutatakse ametlikult matši võitjaks! WBC versiooni meistrivöö jääb Vitali Klitško valdusesse!

-

Klitško ametlikud võidunumbrid: 118:110, 118:110, 119:111.

Chisora on matši eel korralikult tolmu ülesse keerutanud ning kõige rohkem tähelepanu teenis ta reedel, kui andis ametlikul kaalumisel Klitškole kõrvakiilu. Loomulikult määrati britile selle eest ka trahv.

Paljud asjatundjad on juba leidnud, et Chisora käitumine oli argpükslik ja ringis ei ole tal ukrainlasele suurt midagi vastu panna.

Chisora on seni teeninud karjääri jooksul 15 võitu ja saanud kaks kaotust. Viimati jäi ta mäletatavasti alla soomlasele Robert Heleniusele. Vitali Klitškol on samal ajal kirjas 43 võitu ja kaks kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles