Leok oli Prantsusmaal viies

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok
Tanel Leok Foto: Suzuki.

Prantusmaal Valence’is sõideti hooaja alguse rahvusvaheline motokross, mis paralleelselt Mantovas toimunud krossiga andis hea ülevaate paljude MM-sarja meeste hetke vormist. Suzuki sõitja Tanel Leok sai MX1 klassi kokkuvõttes viienda koha.

Hommikuses ajasõidus näitas Rockstar Energy Suzuki tiimis sõitev Leok teist aega, kaotades kiirel ringil tiimikaaslasele Clement Desalle’ile 0,212 sekundiga, kolmas oli Kawasakil sõitev Gautier Paulin.

Esimeses sõidus võttis võidu Desalle, teine oli Leok ja kolmas Yamahal sõitev Steven Frossard. Teises sõidus ei lasknud Desalle taas kellelgi teisel võidule mõelda, Paulin teine, Kawasakil sõitev Xavier Boog kolmas ja Leok neljas.

Kolmandaks sõiduks oli MX1 ja MX2 ühine superfinaal, mis Leokil ebaõnnestus, kui ta lõpetas alles kümnendal kohal. Sõidu võitis Desalle, teine Frossard ja kolmas Paulin.

Päeva kokkuvõttes kuulus Leokile MX1 arvestuses viies koht, temast ettepoole jäid Desalle, Paulin, Frossard ja Boog.

«Esimene sõit oli enam-vähem, juhtisin alguses sõitu ja kiirus oli korralik. Teises sõidus oleks start pidanud parem olema, olin seal kusagil kuuenda koha peal. Sain kellegi tagaratta alt tulnud kiviga vastu rangluud, mispeale see koht kiirelt paiste läks,» kommenteeris Leok. «Kolmandas sõidus ei kukkunud stardipuu alla ja sain hiljem minema, lisaks sõitsin ühe konkurendiga kokku ja kukkusin. Siiski saan rahule jääda, kiirus on hea, tsikkel samuti. See näitab, et hooaja eel tehtud töö liigub õiges suunas.»

Leoki järgmine start on järgmisel nädalavahetusel Inglismaal, Hawkstone Park International krossil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles