Krestinov sai Mantovas 13. koha

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Krestinov Adrenalin Arena Cup võistlusel.
Gert Krestinov Adrenalin Arena Cup võistlusel. Foto: Maario Ehte

Itaalias Mantovas toimus traditsiooniline Starcross, mis avas ühe võistlusena selle aasta tõsisema krossihooaja Euroopas. Briti tiimis Motovision Honda sõitev Gert Krestinov sai kolme sõidu kokkuvõttes MX1 klassi 13. koha, parema tulemuse rikkusid tehnilised probleemid ja kolmanda sõidu katkestamine.

Päeva kiireim mees oli oodatult Antonio Cairoli (KTM), kuid MX2 klassi KTM’il sõitnud Jeffrey Herlings osutas talle kõva vastupanu, vahendab ruudulipp.ee.

Laupäeval sõidetud MX1 kvalifikatsioonisõidus oli Krestinov 12., sõidu võitis Cairoli Jevgeni Bobrõševi (Honda) ja Davide Guarneri (KTM) ees. MX1 Superpole sõidus oli Krestinov kaheksas, selle võitis taas Cairoli.

Pühapäevased sõidud peeti klassidele MX1 ja MX2 koos, esimeses stardis oli Krestinov kümnes, MX1 sõitjate osas aga kaheksas. Sõidu võitis Cairoli, edestades Herlingsit (+11.3) ja Bobrõševi (+30,5). Krestinov kaotas Cairolile pisut üle pooleteise minuti.

Teises sõidus oli Krestinov 13., MX1 arvestuses aga üheksas, sõidu võitis Herlings, Cairoli kaotas talle 4,3 ja David Philippaerts (Yamaha) 29,5 sekundit. Krestinovi kaotus võitjale oli pool sekundit vähem kui poolteist minutit. Kolmandas sõidus Krestinov tulemust kirja ei saanud, võit kuulus Bobrõševile Cairoli ja Herlingsi ees, mehed mahtusid 3,2 sekundi sisse.

MX1 ja MX2 ühises arvestuses oli võitja Cairoli, kes edestas kahe punktiga Herlingsit ja kuue punktiga Bobrõševi. Krestinov oli selles arvestuses 14. MX1 esikolmik oli Cairoli, Bobrõšev ja Philippaerts, Krestinov sai 13. koha. MX2 esikolmik aga Herlings, van Horebreek ja Jordi Tixier.    

«Esimene sõit oli päris okei, tulin 25. koha pealt kümnendaks, kiirus oli hea ja sain möödasõite kõvasti harjutada. Siis aga hakkasid jamad, teise stardi eel ei läinud tsikkel käima, lükkasime selle käima ja sõidus tegi mootor  üsna kahtlast kolinat. Kolmanda stardi eel oli sama lugu, lükkasime pilli käima, kuid esimesel ringil oli selge, et siit head nahka ei tule. Mootor kolises ja jõud kadus ära ning tulin maha,» kommenteeris Krestinov. «Üldiselt võib oma kiirusega esimest sõitu arvestades rahul olla, kuid tehnika nöök jääb kripeldama. Ega nüüd pole muud midagi kui trenni teha ja järgmisel nädalavahetusel Hawkstone'i sõidul uuesti proovida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles