Ülirahulikud Klitškod, ärplevad britid ja politsei

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dereck Chisora sülitas Vladimir Klitškole näkku.
Dereck Chisora sülitas Vladimir Klitškole näkku. Foto: Reuters/ScanPix

Kõrvakiil, näkku sülitamine, kaklus pressikonverentsil ja politsei sekkumine olid nädalavahetusel poksimaailmas võtmesõnad. Kõige selle taustal jäi Vitali Klitško kindel, kuid igav võit Dereck Chisora üle tagaplaanile.
Münchenis toimunud raskekaalu poksi WBC versiooni tiitlimatšis alistas Vitali Klitško 12 raundi kestnud matšis Chisora kohtunike häältega 118:110, 118:110, 119:111.


«See oli temalt hea esitus ja ta suutis mind terve matši jooksul surve alla panna – kiiremate löökide korral oleksin olnud raskustes. Siiski olen pettunud, et mul ei õnnestunud matši nokaudiga lõpetada,» sõnas Klitško BoxNationile.

Kui Chisora osutas ukrainlasele isegi arvatust suuremat vastupanu, siis võitja esitus oli loodetust kahvatum ja tiitlimatš oli pigem igavate killast. Siiski juhtus nädalavahetusel nii mõndagi, mis pakub kõneainet veel pikaks ajaks.

Chisora ja Haye vastasseis

Reedesel kaalumisel Klitškole kõrvakiilu andnud Chisora halb maine sai täiendust juba matši eel, kui ta sülitas ringis oma vastase nooremale vennale Vladimir Klitškole vett näkku. Kõik see oli siiski veel väike eelmäng ja tiitlimatši-järgsel pressikonverentsil läks lahti tõeline tulevärk.

Poksiringis kaotajaks jäänud Chisora sai õhtu jooksul veel teist korda rusikad käiku lasta, kui tal läks arvete klaarimiseks Münchenis matši kommenteerinud David Haye’ga. Kahe briti algatatud massikaklus lõppes Haye mänedžerile Adam Boothile lõhkise peaga.

Lisaks ähvardas Chisora kaasmaalase, kes teda lüües hoidis alguses käes veel õllepudelit, maha lasta ja põlema panna. Olukorra maharahustamiseks läks lõpuks vaja isegi politsei sekkumist ja nüüdseks on hakatud juhtunut uurima.

Kohalikud korrakaitsjad pidasid eile lennujaamas kinni nii Chisora kui ka tema treeneri (paari tunni möödudes lubati meestel siiski juba Saksamaalt lahkuda – toim), samal ajal otsitakse endiselt Haye’d, kes Briti meedia teatel on salaja juba kodumaale tagasi jõudnud.

«Praegusel hetkel me ei tea, kus Haye asub ning me otsime teda. Ta ei olnud hommikul oma hotellis, samas ei ole teda ka lennujaamas nähtud,» teatas politsei pressiesindaja meediale.

Varsti uus tiitlimatš

Seejuures tuleb lisada, et kogu mäsu juures jäid vennad Klitškod ülimalt rahulikuks ning väljaspool poksiringi mehed rusikaid käiku ei lasknud, kuigi kohati oleks põhjust isegi olnud.   

«Olen täiesti pettunud, see läks üle piiri, meie spordiala ei peaks olema selline. Verised näod pressikonverentsil... poksima peab ringis, mitte sellest väljaspool,» sõnas vennale kaasa elanud noorem Klitško BBC-le.
Järgmine raskekaalu poksi tiitlimatš seisab ees juba 3. märtsil, kui Vladimir Klitško läheb Düsseldorfis vastamisi prantslase Jean-Marc Mormeckiga. Selles duellis kaitseb ukrainlane WBA, WBO, IBFi ja IBO meistrivöösid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles