TTÜ korvpallurid võõrustavad Moskva CSKAd

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ mängus Rakvere Tarva vastu.
TTÜ mängus Rakvere Tarva vastu. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Sügisel väisas VTB liiga peadirektor Andrei Sirokov koos saatjaskonnaga Tallinna. Külaskäigu jooksul toimus kohtumine TTÜ rektori Andres Keevallikuga, kus külalised Moskvast tutvustasid plaani käivitada VTBga analoogne liiga, kuid osalejad oleksid üliõpilasmeeskonnad.

Ainuüksi Venemaa üliõpilasmeistrivõistlustel osaleb üle 240 meeskonna. VTBs osaleb käesoleval hooajal 22 meeskonda 10 riigist. Idee kohaselt kaasaksid VTB liigas osalevad meeskonnad oma nö. koostööpartneri ülikooli, kirjutab basket.ee.

Sellel hooajal on kavas mängida nn. tasememängud, et välja selgitada ülikoolid, kes võiksid selles sarjas osaleda. Kaks kohtumist on juba peetud: Vytautas Suure Ülikool (Žalgiris) kaotas kodus 88:99 Moskva oblasti Malahovski Kehakultuutri Akadeemiale (Himki) ning Vilniuses kaotasid kohalikud 70:82 Leningradi Riikliku Ülikooli meeskonnale.

Nüüd on aeg proovimänguks TTÜ käes ning vastaseks on CSKA-2. Moskva  meeskond on koostatud üle Venemaa koondatud perspektiivsematest korvpalluritest, kellest oodatakse väärilist vahetust kuulsusrikkale CSKA-le. TTÜ eest astub väljakule meistriliiga meeskond täies koosseisus.

Mängud toimuvad TTÜ Spordihoones teisipäeval 21. veebruaril ja kolmapäeval 22. veebruaril algusega kell 20:00. Pealtvaatajatele on mängud tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles