41. Tartu maraton tõi rekordarvu lõpetajaid

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
41. Tartu maraton.
41. Tartu maraton. Foto: Margus Ansu

41. Tartu maratonil oli finišeerijaid rohkem kui viimastel aastatel – 6750. Nii suurt arvu lõpetajaid on varasemalt olnud vaid viiel korral, viimati 1987. aastal.

Võistluste peadirektor Indrek Kelk on rõõmus, et vaprad suusatajad Tartu maratoni rada naudivad. «Mul on hea meel, et vaatamata veidi keerulistele ilmastikuoludele jõudis finišisse nii suur hulk suusatajaid. Katkestajaid oli väga vähe, mis tähendab, et 41. Tartu maratoni said täies pikkuses nautida väga paljud suusasõbrad,» rääkis Kelk.'

Meditsiiniteenistuse ülem Andras Laugamets kinnitab, et tänavune maraton möödus rahulikult: «Maraton möödus ilma eriliste vahejuhtumiteta. See on viide sellest, et inimesed teavad oma piire, millal katkestada ja valivad endale parima tempo. Inimesed on ka teiste suhtes hoolivad ning aitavad üksteisel maratoni läbida.»

 

Klubide arvestuses sai esmaste mitteametlike tulemuste alusel esimese koha Sparta Spordiselts, teise koha Areal Team ning kolmanda meeskond Rakvere Siplased/CRAFT/Electrolux. Klubide arvestuses osales maratonil kokku 33 erinevat meeskonda. Ettevõtete arvestuses on esikohal Swedbank, teise koha saavutas Sampo pank ning kolmandal kohal ettevõtete arvestuses on Eesti Posti Spordiklubi. Kokku oli oma meeskonnaga väljas 23 erinevat ettevõtet.

Stardiprotokollide järgi oli 18.02 õhtu seisuga starti minemas kokku 7488 suusatajat, neist 5610 60 km distantsile ning 1878 suusatajat 31 km distantsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles