Haye ja Chisora võivad sattuda Saksamaa vanglasse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Haye treeneril Adam Boothil (sinises) löödi rüseluse käigus pea veriseks.
David Haye treeneril Adam Boothil (sinises) löödi rüseluse käigus pea veriseks. Foto: SCANPIX

Briti poksijad David Haye ja Derek Chisora võivad pärast Münchenis korraldatud löömingut Saksamaal trellide taha minna. Saksa võimud on mõlemale mehele esitanud kahtlustuse ja süüdimõistmisel on karistused karmid.

Haye’d süüdistatakse raskete kehavigastuste tekitamises ning selle teo eest võib Saksa seaduste järgi määrata kuue kuu kuni tervelt kümne aasta pikkuse vanglakaristuse. Chisorale pannakse süüks samuti kehavigastuste tekitamist, ent pisut leebema paragrahvi järgi, mille puhul suurimaks võimalikuks karistuseks on viieaastane vangistus. Lisaks süüdistatakse Chisorat ähvardamises, mille eest on võimalik määrata rahatrahv või kuni aastane vangistus.

Mõlemad mehed sattusid pärast Vitali Klitško ja Chisora vahelist pühapäevast profipoksi tiitlimatši vendade Klitškode leeriga alguses sõnavahetusse ja siis kaklusesse. Chisora ja tema treener Don Charles vahistati riigist lahkumisel Müncheni lennujaamas, kuid lasti siis vabaks. Hayel õnnestus minema lennata enne, kui politsei teda küsitleda sai.

Briti poksiliidu juhatuse peasekretäri Robert Smith on juba kinnitanud, et Haye ja Chisora võivad näotu intsidendi eest saada eluaegse võistluskeelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles