Wozniacki vastas Navratilova kriitikale

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caroline Wozniacki
Caroline Wozniacki Foto: SCANPIX

Kui Taani tennisist Caroline Wozniacki oli maailma esireket, tuli tal pidevalt vastata küsimusele, kas ta enda arvates väärib seda kohta, kuigi ta pole võitnud ühtegi suure slämmi turniiri. Kuigi Wozniacki on nüüd neljandaks langenud, ei tähenda see, et kriitikud on ta rahule jätnud.

Wozniacki kriitikute hulka kuulub ka endine maailma esinumber Martina Navratilova, kes ajavahemikus 1978-1987 veetis edetabeli liidrikohal kokku 332 nädalat. Austraalia lahtiste meistrivõistluste ajal kritiseeris Navratilova edetabelisüsteemi, mis soosib võitude kvantiteeti, mitte kvaliteeti, vahendab Sports Illustrated.

«See on selge, et keegi ei pea Wozniackit tõeliseks esireketiks,» sõnas Navratilova. Karjääri jooksul üksikmängus 18 suure slämmi turniiri võitnud Navratilova tõi veel välja Wozniacki statistika teiste tippmängijate vastu ning nentis, et juba see näitab, et ta poleks tohtinudki esireketiks tõusta.

Austraalia lahtiste meistrivõistluste järel tõusis esireketiks karjääri esimese suure slämmi turniiri võitnud valgevenelanna Viktoria Azarenka, kes pole sel hooajal veel kaotusekibedust tundnud, olles võitnud 17 mängu järjest.

See aga ei tähenda, et Wozniacki oleks kriitikast pääsenud ning tal tuleb endiselt vastata küsimusele, kas ta enda arvates vääris edetabeli esikohta. Nüüd on ta sel teemal aga märksa jutukamaks muutunud – ta avaldas, et austab karjääri lõppedes kommentaatoritööle asunud tennisistide saavutusi, ent ei võta nende kriitikat tõsiselt, kuna neile makstakse selle eest.

«Tuleb tunnistada, et olen natuke austust kaotanud. Austan küll nende tulemusi, Navratilova võitis nii palju suure slämmi turniire, ka Martina Hingise tulemused on vapustavad ja ta on minu üks suuremaid lemmikuid. Ma tõeliselt austan nende saavutusi, kuna tean, kui raske on tennises tippu jõuda,» selgitas Wozniacki. «Kui ma olin esireket, oli neil lugu vaja. Kui ma esimeseks tõusin, ütlesin nad, et olen tennise järgmine suur staar. Kui aga olin mõnda aega esikohal olnud ja see nende jaoks igavaks muutus, hakkasid nad rääkima sellest, kuidas ma pole võitnud suure slämmi turniiri. Kui Viktoria peaks nüüd ühe matši kaotama, hakkavad nad kindlasti imestama, kuidas ta sai kaotada.»

«Nad lihtsalt peavad selliste kommentaaridega lagedale tulema, kuna neile makstakse selle eest. Ja niimoodi nad seda vahtu üles keerutavadki,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles