Ralliässad paigutatakse jooksvasse pingeritta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Loeb ja tema kaardilugeja Daniel Elena
Sebastian Loeb ja tema kaardilugeja Daniel Elena Foto: Reuters / Scanpix

Rahvusvaheline Autoliit FIA katsetab 2009. aastal rallisõitjate jooksva edetabeli koostamist, millest loodetakse kasvatada välja samasugune süsteem nagu tennise ATP iganädalased edetabelid.

FIA katsetab iganädalast edetabelinimekirja sel aastal ralli EM-sarjas ning väiksemates sarjades ning 2010. aastal loodetakse süsteem rakendada ka MM-sarjale.

Edetabeli asetuse saavad tulemuste järgi kõigis FIA rahvusvahelistes rallisarjades osalejad.

«Sõitja saab võistlustelt asetusest sõltuvalt punkte, mis määravad lõpuks edetabelikoha. Edetabel aitab omakorda võistluste korraldajaid stardinimekirja koostamisel,» selgitas Soome autospordi katusorganisatsiooni AKK-Motorspordi tegevjuht Jarmo Mahonen MTV3-le.

Edetabeli esimest prooviversiooni katsetati juba eelmisel aastal, kuid siis tuli ilmsiks mitmeid kitsaskohti. «Esimeses variandis oli Toni Gardemeister 87. kohal. See ei saa olla ometi tõsi. Probleem tulenes sellest, et Toni katkestas nii mitu korda,» selgitas Mahonen.

Kui praegune versioon toimima saadakse, lisatakse 2010. aastal MM-sarjas osalejad ning nähtavasti kuuluvad kümme esimest kohta just neile. «Kui sellist reeglit ei tuleks, siis poleks Sebastien Loeb paraku esimene,» rõhutas Mahonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles