Eesti tüdrukud said noorte MMil teatesõidus 11. koha

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Gaim
Grete Gaim Foto: Andreas Nigol

Soomes Kontiolahtis jätkuvatel noorte ja juunioride laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel ei õnnestunud Eesti tüdrukutel teatesõidus mullust edu korrata.

Kui aasta tagasi sai Eesti tütarlaste 3 x 6 km teatesõidus 4. koha, siis täna lõpetasid tüdrukud 11. kohaga. Mullu moodustasid Eesti teatekolmiku Johanna Talihärm, Grete Gaim ja Darja Jurlova, tänavu oli võistkonnas üks muudatus – juunioride klassi siirdunud Jurlova asemel kuulus kolmikusse Meril Beilmann.

Täna sõitis avavahetust Talihärm, kes kasutas esimeses tiirus ära kõik varupadrunid, kuid pidi siirduma ka trahviringile. Teises tiirus tegutses Talihärm eksimatult ja andis vahetuse üle 11. kohal.

Teisena läks rajale Beilmann, kes pidi käima samuti ühel trahviringil ja kasutas ära kõik kuus varupadrunit, vahetuse andis ta üle 12. kohal.

Ankrunaine oli esmaspäeval 10 km tavadistantsil üheksas olnud Gaim, kes võttis ka kõik kuus varupadrunit ja pidi käima ühel trahviringil.

Kokku käis Eesti seega kolmel trahviringil ja kasutas ära 15 varupadrunit, tulemuseks 11. koht, kaotust võitjale kogunes 4.33,0.

Suusarajal näitasid aga Eesti tüdrukud taas head kiirust – nii Talihärm, Beilmann kui Gaim olid oma vahetuses sõiduaja poolest kolmandad.

Maailmameistriks tuli Ukraina kolmik, kes kasutas kolme peale vaid nelja varupadrunit ja edestas hõbeda võitnud Rootsit (kuus varupadrunit) 58,2 ja pronksi saanud Austriat (viis varupadrunit) 59,4 sekundiga.

Võistlustules oli 16 võistkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles