Vassiljev võib tõusta ka Permis penaltilööjaks

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise poolkaitsja Konstantin Vassiljev.
Eesti koondise poolkaitsja Konstantin Vassiljev. Foto: SCANPIX

Eelmisel aastal Venemaa jalgpalliklubiga Permi Amkar liitunud Konstantin Vassiljevi roll jäi mullu uues võistkonnas episoodiliseks, kuid praegune ettevalmistusperiood annab lootust, et olukord võib muutuda.


Amkariga liitumise järel kohe esimeses matšis vigastada saanud poolkaitsja sai sügisel võistkonna eest väljakule viies liigamängus. Märtsi alguses jätkuva põhihooaja eel peetud sõpruskohtumistes on Vassiljev saanud küllaltki soliidselt mänguaega. Viimases vastasseisus Serbia kõrgliigaklubiga Jagodina viibis ta platsil avavilest lõpuvileni.

«See on olnud treeneri eesmärk, et kõik saaksid sõpruskohtumistes piisavalt väljakule. Enam-vähem kõik mehed on saanud võrdselt mänguminuteid. Võib-olla põhimeestele on jagunud natuke rohkem,» sõnas poolkaitsja ning märkis, et enda esitustega võib ta enam-vähem rahule jääda. «Meeskonnas tunnen ennast päris mugavalt.»

Samas sai Vassiljev näiteks sõpruskohtumises Viktoria Žižkoviga kanda ka kaptenipaela. «Lihtsalt juhtus nii, et olin sel hetkel väljakul klubi üks kogenumaid liikmeid ja siis usaldas treener selle ameti mulle. Muidu on meeskonnal omad kaptenid olemas,» märkis Vassiljev.

Tuleb kindlasti märkida, et sõprusmängudes on Eesti koondislasel õnnestunud sahistada ka väravavõrku – kahel korral on poolkaitsja olnud täpne penaltipunktilt. Vassiljevi sõnul on võimalik, et samasugune trend jätkub ka edaspidi.

«Ma arvan, et see võib ka liigakohtumistes nii olla, kui ma hetkel väljakul peaksin olema,» avaldas Vassiljev ja märkis, et koondises penaltilööja rolli täitmine annab talle selles vallas kindlasti eelise.

Kevadringiga teeb Permi klubi algust 6. märtsil, kui koduväljakul minnakse vastamisi Samara Krõlja Sovetoviga, kellega jagatakse tagumise kaheksa meeskonna (Venemaa kõrgliigas mängivad kevadringis kaheksa esimest ja kaheksa tagumist meeskonda ainult omavahel – toim) seas 31 punktiga neljandat-viiendat kohta. Kokku ootab Amkari enne hooaja lõppu ees 12 liigamängu. «Selle nädala lõpuni oleme Türgis laagris ja siis sõidame Permi, kus hakkame valmistuma esimeseks kohtumiseks,» sõnas poolkaitsja.  

Turniiritabeli kaheksa tagumist meeskonda selgitavad mai keskpaigaks kaks meeskonda, kes langevad tulevaks hooajaks esiliigasse, ja kaks klubi, kes lähevad üleminekumängudele. Seega on soovitatav püsida nelja parema seas. «Esmane eesmärk on võimalikult kiiresti kõrgliigasse püsimajäämine tagada,» lisas Vassiljev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles