Tarvas koputab finaali uksele

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva mängijad.
Rakvere Tarva mängijad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

«Poisid on kaitses läinud väga tubliks – hoidsime vastast algusest peale kõva pressi all,» rääkis Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber muheledes pärast seda, kui tema meeskond oli võõrsil alistanud Vilniuse Sakalai 75:68. Seejuures polnud tegemist niisama mänguga, vaid Balti liiga 2. divisjoni poolfinaali avamänguga.


«Viimastes kodumängudes TTÜ ja Valga vastu olime samuti kaitses head, kuid siin Leedus on hoopis teine tase,» õhkas Sõber. «Eriti paistsid silma Martin Dorbek ja Janis Vahter. Pidime kõvasti pingutama, Sakalai on ju päris hea meeskond. Nad on Leedus ka endast kõrgemal asuvaid meeskondi karistanud.»

Leedu meistriliigs asub Sakalai nelja võidu ja 12 kaotusega 10. kohal. Sama palju võite on näiteks ka Balti liiga kõrgemas seltskonnas Kalev/Cramot ja Tartu Ülikooli ahistanud Kedainiai meeskonnal.

Tarvas võttis eilset kohtumist väga tõsiselt. Leedu poole asuti teele esmaspäeva hommikul. «Mõtlesime pikalt, kas minna otse mängule või teha see kulutus ja tegutseda nagu päris korvpallis,» rääkis Sõber.

Juba homme peetakse Rakveres korduskohtumine, finaali pääseja selgitatakse kahe mängu kokkuvõttes. «Võõrsil saadud võit oli meile väga tähtis. Terve mängu juhtides ja lõpuks kaotades olnuks emotsioon hoopis teine,» nentis Sõber. «Korraks saidki nad viigi kätte, kuid ei rohkemat. Reedel mängime vabariigi sünnipäeval sinimustvalge lehvides.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles