Peatreener: Ojamaa ei saanud alguses laudaukselegi pihta

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Ojamaa
Henrik Ojamaa Foto: motherwellfc.co.uk

Motherwelli peatreener Stuart McCall ülistab klubi hetke suurimaks staariks tõusnud Henrik Ojamaad, kuid meenutab, et esimestel testikordadel oli noormehe sihik lootusetult paigast ära.

«Tema agent, kelle hoole all on ka Nicky Law ja Shaun Hutchinson (Motherwelli mängijad – toim.), ütles, et tal on üks noor kutt, kelle leping just lõppes,» kirjeldas McCall Šotimaa veebiportaalile STV. «Vaatasime Youtube’ist tema videot ja kutsusime ta katsetele. Ta ei saanud laudaukselegi pihta, aga mängis väga hästi. Temas oli midagi, mis meil puudus – ta suutis kaitseliini selja taha lõigata, pakatas energiast.

Ka oma teises testimängus ei suutnud ta väravat lüüa. Nüüdseks on ta aga meie ootusi mitmekordselt ületanud.» McCalli sõnul on Ojamaa ülikiirelt meeskonda sulanud, milles olevat suur roll ka eestlase iseloomul. «Vahel mõni mängija lihtsalt sobib teatud klubisse nagu valatult. Mõni koht lihtsalt on sinu jaoks õige.»

Lisaks kiidab McCall Ojamaa valmisolekut leppida esialgu pea olematu palgaga. «Viskasin korra nalja, et maksame talle bussipileti raha – ta sai siiski natuke rohkem. Kuid see näitas hästi, milline mees ta on, ja just sellist meest me oma meeskonda tahame. Kui ta samas vaimus jätkab, on see vaimustav.»

Ojamaa liitus Motherwelliga jaanuaris pooleks aastaks, kuid teenis kiirelt välja kaheaastase lepingu. Eestlane on löönud üheksa mänguga viis väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles