Aus tõkestas lätlaste vallutusplaani

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Aus ja Rein Jõessaar kihutamas.
Rainer Aus ja Rein Jõessaar kihutamas. Foto: Ray Põder

Eesti meistrivõistluste esimeseks etapiks olnud Võru talverallil pidi Rainer Aus tegema viimasel katsel imet, et takistada lätlasel Janis Vorobjovsil võidukarika Eestist välja viimist. Aus suutiski pisut rohkem kui kolmesekundilise kaotuse pöörata sama suureks võiduks.


«Tegelikult üritasin rünnata juba varem, vahepeal andsin järele, kuid viimasel kiiruskatsel üritasin taas väga tugevalt. Võib-olla pingutasin viimasel katsel isegi üle,» rääkis koos Rein Jõessaarega sõitnud Aus.
Vorobjovs tunnistas pärast võistlust portaalile Ruudulipp, et viimasel kiiruskatsel libises auto ühes kurvis liiga palju ja sinna need sekundid jäid.

Võrumaa ümbruses valitses tõeline talveilm ja rallimehed said kihutada jäistel teedel. «Teeäärtes olid mõnusad vallid ja nende pihta sai kurvides autot toetada. Tänu sellele sõitsime väga kiiresti,» rääkis Aus.   

Mõned aastad tagasi kodustel rallidel hiilanud, ent seejärel rahanappusel vaid üksikutel rallidel, ja nendelgi kordadel vanemate autodega, sõitnud Aus on muretsenud endale korraliku Mitsubishi Lancer Evo 9. Hooaja esimene kihutamine näitas, et selle autoga on ta kindlalt N-rühma Eesti meistri tiitli konkurentsis. «Nüüd, pärast Võru võistlust võib öelda küll, et meistritiitel on hooaja eesmärgiks,» sõnas Aus. «Varem ma päris nii ei mõelnud.»

Autoralli
Võru talveralli

1. Rainer Aus / Rein Jõessaar,
2. Janis Vorobjovs / Guntars Zicans +3,6, 3. Siim Plangi / Marek Sarapuu +25,2, 4. Roland Murakas / Kalle Adler +45,6,
5. Timmu Kõrge / Erki Pints +1.26,1, 6. Vassili Grjazin / Georgi Toroškin +2.00,3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles