Erki Nool: spordibaaside kasutamine on noorte jaoks liiga kallis

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige, kunagine mitmevõistleja Erki Nool.
Riigikogu liige, kunagine mitmevõistleja Erki Nool. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Kui sportivad noored saaksid spordibaase tasuta kasutada, aitaks see treenerite palku tõsta ning see motiveeriks noori inimesi ka treeneriametit valima, nentis intervjuus Kuku raadio hommikuprogrammile sportlasest poliitik ja Riigikogu liige Erki Nool.

«Kui riik koos kohalike omavalitsusega lepiksid kokku selles osas, et sportivad noored saaksid spordibaase peaaegu tasuta kasutada, oleks see parim lahendus,»leidis Nool. «Kui vaadata seda igakuist õppemaksu, mida lapsevanemad maksavad, siis lõviosa sellest on spordibaasi rendikulu. Kui see ära langeks, oleks võimalik õppemaksu arvelt treenerite palka tõsta. Minu meelest on see kõige kiirem, lihtsam ja ka odavam moodus treenerite palga tõstmiseks,»kõneles Nool, kelle hinnangul teeb noorte treenerite pealekasvu puudumine murelikuks.

«Kui vaatame treenerite keskmist vanust, siis ega noori hakkajaid treenerid palju lisandunud pole. Kui näiteks ehitaja saab treenerist kolm-neli korda kõrgemat palka, siis see just motiveerivalt ei mõju.»

Positiivseks tendentsiks noorte sportimise juures peab Nool aga asjaolu, et perekond toetab sportivat noort igati. «See, et lapsevanemad aitavad igati kaasa lapse sportlike resultaatide saavutamisele, on igati kiiduväärt. Samas on spordibaaside kättesaadavus raskendatud – nende kasutamine läheb aasta-aastalt kallimaks ning kui noor tahab igapäevaselt harjutada, siis spordisaali rent on ikka väga kallis. See on üks esimesi asju, mis nii riiklikul kui ka kohaliku omavalitsuse tasandil lahendamist vajab,»toonitas poliitik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles