Hollandi arstid lõõpisid Piirojaga

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja
Raio Piiroja Foto: Toomas Huik

Viimasel aastal mitmete vigastustega heidelnud Raio Piiroja kogub taas vormi, kuid Vitesse arstide tögamisest see ei päästa.
 

Augusti viimasel päeval Hollandi kõrgliigaklubi Arnhemi Vitessega liitunud Eesti jalgpallikoondise kapten Raio Piiroja on viimasest põlvevigastusest taastunud ja valmis Vitesses taas põhikoosseisu koha eest heitlema.

Eestlane on klubi duubli eest pidanud juba mitu kohtumist, saanud kirja ka värava ning viimati pääses ta põhimeeskonnas pingile. «Suuremaid tagasilööke ei ole enam olnud ja olen saanud pidevalt samm-sammult edasi minna,» sõnas Piiroja. «Ega põlv loomulikult uus ei ole ja tegemist on ka tõukejalaga – eks võtab aega, kuni lihased korralikult tööle hakkavad. Siiski ei tahaks praegu millegi üle kurta.»

Teatavasti kaasati keskkaitsja ka Eesti koondisesse, kes läheb sel nädalal sõpruskohtumises vastamisi El Salvadoriga. Samas pole pärast Vitessega liitumist rahvuskoondise esindamised klubikarjääri silmas pidades just kõige rõõmsamates toonides lõppenud.

«Olen Vitesse juurest kolm korda koondisesse tulnud ja igal korral vigastatult tagasi läinud, seejuures on traumad olnud aina tõsisemad. Loodetavasti neljandal korral enam niimoodi ei lähe,» rääkis Piiroja, kes on seetõttu Hollandis saanud põhimeeskonnas vaid kahes kohtumises vahetusest väljakule.

Vaatamata mitmetele vigastustele saadeti keskkaitsja sel korral koondise juurde heade sõnadega, kuid samas tuleb tal arvestada ka mõningase lõõpimisega. «Treener soovis mulle edu, kuid klubi arstid kutsusid mind oma ruumi ning neil oli ka nali valmis,» avaldas Piiroja. «Kuna saabun koondisereisilt Hollandisse tagasi 2. märtsil, ütlesid nad, et mulle on selleks kuupäevaks juba ultraheli ja röntgeni aeg kinni pandud ning 3. märtsiks on igaks juhuks ka operatsiooniks laud olemas.»

Kui viimati hoidis eestlast väljakult eemal põlvetrauma, siis vahepeal said Vitesse duubelrivistust esindades vastase küünarnuki tõttu viga ka keskkaitsja hambad.

«Nende pärast ei jää ükski kohtumine mängimata,» märkis Piiroja, et sellele vahejuhtumile pole põhjust palju tähelepanu pöörata.

Pärast traumast taastumist seni vaid klubi duublit esindanud keskkaitsjal võivad lähiajal tekkida võimalused ka põhikoosseisu murda, kuna Vitessel pole Hollandi liigas just parimad ajad. Praegu hoitakse tabelis 32 punktiga küll 7. kohta, kuid samal ajal on viimases kolmes kohtumises tulnud tunnistada vastaste paremust.

«Viimasest kuuest matšist oleme võitnud ainult ühe. Seega pole viimasel ajal kõige paremini läinud,» rääkis Piiroja klubi käekäigust. «Kui oleksin juba jaanuari alguses terve olnud, olnuks võimalus põhikoosseisu tõusta, kuna vahepeal väänas üks keskkaitsja hüppeliigese välja. Kahjuks ei olnud ka mina sel ajal mängukõlbulik.»

Siiski ei pruugi eestlane olla kohe treeneri esimene valik, kui peaks tekkima vajadus käimasoleval hooajal palju kiidusõnu teeninud pallurite vahetamiseks.

«Lisaks põhimeestele on veel kolm keskkaitsjat, kes soovivad algrivistusse pääseda. Konkurents on väga tihe ja enda tõestamiseks tuleb esmalt duublis ja trennides ennast heast küljest näidata,» hindas Eesti koondise kapten oma olukorda. «Seega tuleb isegi pingile pääsemiseks kõvasti võidelda, kuigi see ei ole loomulikult eesmärk. Ikka tahaks põhirivistuses väljakule saada ja klubile midagi tagasi ka anda.»

Eelseisvas koondisemängus El Salvadoriga tuleb Piirojal tõenäoliselt eelkõige tähelepanu pöörata vastaste kiirusele, mitte peapallide pärast võitlemisele. «Nad on lühikest kasvu ja tehnilised, kuid meie peaksime füüsiliselt üle olema,» arvas keskkaitsja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles