Pikkuus tunnistas Kirsipuu «surmaotsusele» allakirjutamist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aavo Pikkuus
Aavo Pikkuus Foto: Aldo Luud/ Õhtuleht

Rattasõidu olümpiavõitja Aavo Pikkuus tunnistas oma elulooraamatu ilmumise puhul usutluses Priit Pulleritsu spordiblogile, et tema võis tõepoolest olla see, kes tõmbas 20 aastat tagasi kriipsu Jaan Kirsipuu lootusele pääseda starti Barcelona olümpia grupisõidus.
 

Tollal Eesti maanteeratturite tippu tõusnud Kirsipuu kuulus Barcelona suvemängude kandidaatide nimekirja, kuni tema nimi sealt ühtäkki kadus, ilma et selle kohta oleks antud veenvaid ja ammendavaid selgitusi. Olümpial esindasid Eestit Lauri Aus ja Raido Kodanipork, kes said vastavalt 5. ja 9. koha.

Siiamaani on Kirsipuu olümpiasõidu ärajäämist varjanud saladuseloor, mida Pikkuus soostus kergitama, kui Pullerits uuris rattaringkondades ringelnud kuuldusi, kas Pikkuus oli niiditõmbaja, et Kirsipuu ei pääsenud Barcelona olümpiale.

Pikkuus vastas: «Võimalik, et kirjutasin tema «surmaotsusele» alla. Küsimus püstitati nii, et kes peavad minema, kui on kaks kohta. Jaan polnud eriti vormis ja ma pakkusin, et las Läti võistlus otsustab. Ta põrus seal. Saanuks Eesti kolmanda ratturi saata… Loomulikult! Aga saadeti keegi vibulaskur… Kolm jalgratturit võinuks juba kihvti töö teha, isegi kaks tegid, aga kahekesi oli raske igal juhul.»

Lähemalt saab intsidendist lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles