Taaramäe enne Paris-Nice’i tuuri: seis on üsna nutune!

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Reuters/ScanPix

Andaluusia tuuri kolmandana lõpetanud ja optimistlikult Pariis-Nice’i tuuriks valmistuma hakanud Rein Taaramäed tabas viimasel nädalal tagasilöök – eestlane haigestus.

«Täna on siis nädal möödas Andalucia tuurist, kus lõpetasin n-ö suure hurraaga ja arvasin, et Paris-Nice’iks olen juba roboti tasemel. Täna on aga seis üsna nutune,» kirjutab Taaramäe oma blogis.

«24.02-25.02 möödusid põhimõtteliselt nii nagu pidi, isegi liiga hästi. Juba päev pärast Andalucia tuuri laupäeval 25.02 läksin trenni ja tundsin, et WOW, kogu tuuri väsimus on kehast kadunud, tunne on hea ja lausa hõiskasin. Samal õhtul hõiskasin juba vähem – nina oli kinni. Järgmiseks hommikuks köhisin juba mingit kollakasrohelist ollust oma kopsudest välja ning kõri oli valus.

Selle nädala jooksul olen kõik trennid läbi viinud enesetunde järgi ja treeninud rohkem nagu 14-15 aastasele poisile kohane. Ühtegi päeva pole saanud teha nii nagu oleks vaja. Kõik intensiivsed harjutused on tegemata jäänud, pikemaid mahu trenne pole ka saanud teha ning kõik otsad on olnud vaid 2-3 tunnised kulgemised.

Optimismi selline tagasilöök ei lisa ja enesekindlust kah mitte, kuid üks asi on olnud positiivne: olen sõita saanud pea iga päev ja jalast jõud päris ära pole kadunud. Tihti kaasneb haigusega täielik blokk, st. organismis elav mehike keerab kõik kraanid kinni ja pedaleerimine toimub piltlikult öeldes tagurpidi…jõudu lihtsalt pole. Õnneks on see organismis elav mehike minuga aastatega sõbrunenud. Saan tihti juba hommikul ärgates aru, mis tegema pean, või siis treeningu algfaasis.»

Seda Taaramäe siiski ei karda, et Pariis-Nice’i tuuril sõitmata jääks. «Arvan, et saan tuuri alguseks tervise tagasi, aga kas ka sellest loomast veel watte välja suudab pigistada, eks seda saame uuel nädalal näha. Tiimi arst kirjutas välja ravimeid, mis terveks aitavad saada – antibiootikumid, mingid imemistabletid, köhasiirup ja veel mingi pulbriga jook. Ma ise ei muretse, kui uuel nädalal jõuan, siis on super, kui ei, siis mis seal ikka. Kulgen niisama tuuri läbi, kuid mind te juba tunnete – mina ja kulgemas, seda ei juhtu tihti…»

Taaramäe täispikka blogipostitust on võimalik lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles