Lotus oli Barcelona testi avapäeval kiireim

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romain Grosjean oli Barcelonas avapäeva kiireim.
Romain Grosjean oli Barcelonas avapäeva kiireim. Foto: SCANPIX

Barcelona rajal alanud vormel-1 viimasel hooajaeelsel testil oli avapäeva kiireim mees Romain Grosjean Lotusel. Tõsi, prantslane kasutas konkurentidest pehmemaid rehve.

Teise aja saanud McLareni piloot Jenson Button kaotas 0,258 sekundiga, kolmas oli Sergio Perez Sauberil.

Neljanda aja sõitis välja Mark Webber Red Bullil. Ferrari jätkas juba eelmistelt testisessioonidelt tuttaval tagasihoidlikul moel – Felipe Massa sõitis välja alles kaheksanda aja. Siiski tuleb arvestada, et tiimide rehvi- ja kütusetaktika on testidel äärmiselt erinev ning vahed ringiaegades võivad sellest sõltuvalt ulatuda koguni kuue sekundini.

Barcelonas testib 10 meeskonda uuel hooajal osalevast 12-st, kuna Marussia ja HRT ei ole oma uut autot veel valmis saanud. HRT meeskond hellitab siiski õhkõrna lootust värske mudel testisessiooni viimasel päeval ehk pühapäeval rajale tuua. Marussia peab aga ootama 18. märtsil Austraalias toimuva avaetapini, kuna nende auto ei läbinud esimesel katsel FIA kohustuslikke turvateste.

McLaren kasutab Barcelonas viimast võimalust auto küljes uusi detaile katsetada, kuid seda vaid nädalavahetusel. Kahel esimesel päeval keskendutakse võistlusolukorras tegutsemise lihvimisele. Homme ja pühapäeval istub seega McLareni roolis Buttoni asemel Lewis Hamilton, laupäeval sõidab Button. Sama mustrit kasutavad ka kõik teised tipptiimid – seega tulevad homme rajale nii Sebastien Vettel, Fernando Alonso kui ka Michael Schumacher.

Tänase testipäeva ajad:

1. Romain Grosjean (Lotus) 1:23.252 (73 ringi)

2. Jenson Button (McLaren) +0,258 (64 ringi)

3. Sergio Perez (Sauber) +0,568 (118 ringi)

4. Mark Webber (Red Bull) +0,578 (102 ringi)

5. Nico Rosberg (Mercedes) +0,740 (128 ringi)

6. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) +0,964 (113 ringi)

7. Paul di Resta (Force India) +1,053 (98 ringi)

8. Felipe Massa (Ferrari) +1,066 (105 ringi)

9. Vitaly Petrov (Caterham) +1,624 (123 ringi)

10. Pastor Maldonado (Williams) +2,335 (58 ringi)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles