Murdmaa- ja laskesuusatamine kisuvad andekate noorte pärast

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Vainlo
Kelly Vainlo Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

«Väike konflikt murdmaa- ja laskesuusatajate vahel on ja jääb,» tunnistab laskesuusatreener Tõnu Pääsuke ja räägib, kuidas murdmaa neilt noori sportlasi ära meelitab.

Kelly Vainlo esindas Eesti murdmaasuusatamist noorte olümpial Innsbruckis, Johan Talihärm oli aga Põhjamaade noorte meistrivõistlustel meie parim, saades 10 km klassikadistantsil 8. koha, kirjutab Õhtuleht.

Tegelikult kuuluvad nii Vainlo kui Talihärm, lisaks veel paar laskesuusatajat – näiteks äsja noorte ja juunioride MMil 28. koha saanud Meril Beilmann – samal ajal ka murdmaa noortekoondisse.

Kui Vainlo puhul laskesuusatajad probleemi ei näe, sest neiu laskmine jätvat soovida, siis imeheade füsioloogiliste näitajatega Talihärm olevat neilt lihtsalt ärandatud.

«Suusatajad moosisid poisi ära, saatsid Norrasse õppima,» muigab laskesuusatamise juunioride koondise peatreener Tõnu Pääsuke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles