Maailmarekordi omanik võistleb kolmapäeval Tallinnas

Peep Pahv
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine tippsprinter Irina Privalova.
Endine tippsprinter Irina Privalova. Foto: Reuters / Scanpix

Kergejõustiku BIGBank Kuldliiga teisel etapil osaleb 60 meetri jooksu maailmarekordinaine Irina Privalova.


Venelanna püstitas 60 meetri jooksu maailmarekordi juba 16 aastat tagasi, saades Madridis ajaks 6,92. Kaks aastat hiljem suutis ta tulemust korrata, lisaks võttis ta oma nimele ka 50 meetri jooksu maailmarekordi 5,96. Tänini pole keegi nende tulemusteni küündinud.

Pärast lapse sünnitamist tippspordist eemal olnud Privalova üritas tagasitulekut mullu, läbides 100 meetrit 11,32 sekundiga. Paraku jäi ta Pekingis võistelnud Venemaa koondisest napilt välja.

Vaatamata sellele otsustas ta sportimist jätkata ning võtab alanud sisehooaega tõsiselt. Nädalavahetusel oli ta Moskva meistrivõistlustel 60 meetri jooksus ajaga 7,40 neljas.

«Ksenija Balta soovis joosta 60 meetrit, võtame selle kolmapäeval võistluskavva ning otsisime talle huvitavat vastast ning Privalova oli nõus siin võistlema,» rääkis Kuldliiga peakorraldaja Mati Lilliallik.

1991. aastal tuli Privalova sama distantsi sisemaailmameistriks. Väljas on ta võitnud 16 tiitlivõistluste medalit, ta on olümpiavõitja ja maailmameister.

Venemaa tippkergejõustiklastest võistlevad kolmapäeval Tallinnas ka kaugus- ja kolmikhüppajad Oksana Udmurtova ning Anna Pjatõhh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles