Safina astub venna jälgedes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dinara Safina
Dinara Safina Foto: AFP / Scanpix

Neli aastat tagasi võitis venelane Marat Safin Austraalia lahtised meistrivõistlused. Samal ajal valas enam kui 14 000 km kaugusel Moskvas tema perekond rõõmupisaraid, eesotsas väikeõe Dinaraga.


Nüüd on olukord vastupidine – Austraalias jahib oma elu esimest Suure Slämmi turniirivõitu 22-aastane Dinara Safina.

«Mäletan, kuidas vaatasin oma venda seda turniiri võitmas, ja kui seda uuesti vaataksin, tuleksid mul ikka pisarad silma,» õhkas Safina pärast kaasmaalase Vera Zvonareva alistamist poolfinaalis 6:3, 7:6. «Ta on endiselt mu iidol ja fakt, et mul läheb sama hästi kui temal, on lihtsalt hämmastav. Sama trofee võitmine oleks unistuse täitumine.»

«Maratil oli kaks päeva tagasi sünnipäev ja tänu finaali jõudmisele on mul vähemalt raha, et talle kingitus osta,» jätkas venelanna naljatledes sarnaselt oma vennaga, kes pärast esimest suurturniiri võitu teatas publikule hoogsalt, et nüüd on tal lõpuks ometi kojusõiduks raha.

Finaalis läheb Safina vastamisi maailma teise reketi Serena Williamsiga. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles