Video: 50. korda vastase nokauteerinud Klitško säilitas meistrivööd

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Klitško nokauteeris neljandas raundis Jean-Marc Mormecki.
Vladimir Klitško nokauteeris neljandas raundis Jean-Marc Mormecki. Foto: SCANPIX

Ukrainlane Vladimir Klitško säilitas oma meistrivööd, kui ta alistas raskekaalupoksi tiitlimatšis Prantsusmaa esindaja Jean-Marc Mormecki.

Klitško oli kohe matši algusest domineerivam pool ning juba teises raundis pidi Mormeck ennast põrandal koguma. Neljandas raundis pani ukrainlane oma üleoleku kindlalt maksma ning nokauteeris vastase.

Klitško jaoks oli see karjääri jooksul viiekümnes kord vastane nokauteerida. Kokku on ta karjääri jooksul teeninud 57 võitu ja lisaks on ta saanud kolm kaotust.

Klitško valduses on jätkuvalt WBA, WBO, IBFi, IBO ja Ring Magazine'i meistrivööd.

Vaata videot!

Matši käik:

-

Poksijad saabuvad oma lemmiklaulude saatel ringi.

 
 
-

Klitško kaaskond kannab ringi saabudes uhkelt ka mehe meistrivöösid.

 
 
-

Ja nüüd on käes hümnide aeg.

 
 
-

Ukraina hümni ajal demonstreerib Klitško kaaskond ka mehe kõiki viite meistrivööd. Teiste seas on ka tema vanem vend Vitali Klitško.

 
 
-

Matš on alanud!

 
 
-

Esimene raund kulges küllaltki igavalt. Mormeck üritas rohkem Klitškole külje alla ronida ja kohtunik pidi rohkem tegelema meeste lahutamisega. Vähemalt esimese raundi põhjal ei paista Mormeckil olevat mingit lootust.

 
 
-

Teine raund läbi: kui teist raundi oli poksitud 1.35, siis tabas Klitško tugev löök Mormeckit, mis võttis mehel põlved nõrgaks ja Prantsusmaa esindaja pidi ennast ringipõrandal vahepeal koguma. Tundub, et on vaid aja küsimus, millal Klitško matši ära lõpetab. Mormeckil ei ole reaalselt tekkinud mingitki võimalust.

 
 
-

Kolmas raund läbi: Mormeck peab veel vastu, kuid Klitsˇko tegi taas paar head lööki.

 
 
-

Neljandat raundi on poksitud üks minut ja Klitško teeb lubatu teoks ning nokauteerib Mormecki.

 
 

Enne matši:

Klitško kaitseb tänases matšis oma WBA, WBO, IBFi, IBO ja Ring Magazine’i meistrivöösid. Senise karjääri jooksul 56 matši võitnud ja vaid kolm kaotust kirja saanud 35-aastane Klitško püüab tänases matšis ka oma 50. nokauti, kirjutab Sportsmail.

Oma konkurendist 17 cm lühem ja neli aastat vanem Mormeck on seni teeninud karjääri jooksul 36 võitu ja saanud neli kaotust. 22 Mormecki võitu on tulnud nokaudiga.

Viimati käis Klitško ringis mullu suvel, kui ta alistas Hamburgis 12 raundilise matši järel briti David Haye.

«Ma teen kõik endast oleneva, et matš nokaudiga lõpetada, kuid ma ei saa seda garanteerida,» sõnas 1996. aasta Atlanta olümpiamängudel kuldmedali võitnud Klitško. «Lubasin ka Haye nokauteerida, kuid ma ei suutnud seda.»

Mormecki viimane kaotust pärineb 2007. aasta novembrist, kui ta jäi alla just Haye’le. Nüüd üritab Mormeck, keda Klitško võrdles Mike Tysoniga, saada esimeseks Prantsusmaa poksijaks, kes tulnud raskekaalus maailmameistriks.

«Ma ei ole Mike Tyson, kuid samas on see mõnikord hea reklaamitrikk. Mul ei ole sellist plahvatuslikkust ja ega lööki,» sõnas Mormeck. «Kuid mul on omad oskused. Usun, et mul on head võimalused.»

Klitško ja Mormeck pidid poksiringis vastamisi minema juba 2. detsembril, kuid siis lükkus matš edasi, kuna ukrainlasel tuli eemaldada neerukivid.

Tänane kohtumine Klitško ja Mormecki vahel algab Eesti aja järgi 0.00.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles