Fourcade: arvasin, et ka ühe möödalasuga pole võimalik võita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sprindi maailmameistriks tuli Martin Fourcade.
Sprindi maailmameistriks tuli Martin Fourcade. Foto: SCANPIX

Saksamaal Ruhpoldingus peetavatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel oli esimese individuaalalana kavas meeste 10 km sprint, kus võitis oma karjääri teise kuldmedali prantslane Martin Fourcade.

Aasta tagasi samal distantsil hõbemedali võitnud Fourcade pidi täna läbima kaks trahviringi, kuid sellest hoolimata õnnestus tal võita. Prantslane edestas 15,1 sekundiga samuti kaks möödalasku teinud norralast Emil Hegle Svendsenit ning 17,7 sekundiga mõlemad lasketiirud puhaste paberitega läbinud Carl Johan Bergmanit.

«Arvasin, et ka ühe möödalasuga pole võimalik võita, seda imelisem tunne on võita kahe trahviga,» sõnas Fourcade pressikonverentsil. «Aga mul olid ka suurepärased suusad, pean meie hooldemehi tänama!»

Hõbeda võitnud Svendsen pääses täna esimesena rajale ning norralane tunnistas, et see mängis medalivõidus suurt rolli. «Esimesena startida oli üsna eriline tunne, samas ka natuke hirmuäratav, sest tundsin, et kõik vaatavad mind,» muheles Svendsen. «Aga pean siiski oma stardinumbri üle õnnelik olema, sest sain sõita heas korras rajal. Kahe trahviga ei peaks muidu poodiumile jõudma, aga tänu varajasele stardinumbrile see mul õnnestus. Lasketiirudes olin väga närviline, üldse oli päev raske, seetõttu olen tulemusega rahul.»

Enda esitusega jäi rahule ka Bergman. «Püüdsin viimasel ringil esikoha eest võidelda ja enda arvates sain üsna hästi hakkama, kuigi tundsin, et ei suusatanud nii kiiresti kui eelmistel ringidel,» rääkis pressikonverentsil oma lõbuks ajakirjanikke filminud Bergman. «Olin ikka üsna väsinud, mul küll oli veel energiat, kuid mul polnud nii palju jõudu pingutada kui neil kahel mehel.»

Fourcade sõnas, et loodab homses jälitussõidus oma mullust võitu korrata. «Stardin päris healt kohalt, seega peaks üsna head võimalused olema,» muheles ta. «Samas usun, et Emil ja Carl Johan annavad mulle korraliku lahingu. Emil ütles, et tahab mind juba esimesel ringil kinni püüda.»

Jälitussõidus on stardis ka kaks eestlast – täna 58. koha saanud Roland Lessing ja 59. positsioonil lõpetanud Kauri Kõiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles