Taaramäe: jalg lausa ise pöörles

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: SCANPIX

Paris-Nice’i velotuuri eraldistardist proloogil 7. aega näidanud Rein Taaramäe kiidab oma blogis eelmise nädala tarka tegutsemist, kui külmetushaiguse tõttu treeningutega tagasi hoidis.

«Arvan, et olin eelmine nädal enda vastu väga intelligentne, arvestades, milline oli mu tervis. Tegin täpselt nii nagu keha soovis, kui oli s*tt päev, istusin kodus; kui trennis tunni möödudes tunnet ei leidnud, keerasin otsa ümber. Enesetunne läks paremaks reedel. Ärgates tundsin kohe, et tuju hea ja tervis parem. Panin siis kohe neljatunnise trenni mägedes ja ronisin tõuse eest suure hammakaga, et jalgadesse jõudu tagasi saada. Selle tulemusena olin eile ümmargune null, midagi polnud jalas. Kabjad olid reedest tühjaks kangutatud, aga olin kindel, et täna läheb paremaks ja arvan, et homme veel parem.»

Oma trumpalal eraldistardis pani Taaramäe tavapäraselt kõik välja ja kaotust võitjale kogunes vaid 13 sekundit. Parima noore sõitja valge särk jäi siiski taas püüdmata.

«Lootsin kihutada top15 piirile ja võtsin taktikaks, et ei astu kordagi üle punase tsooni enne kui 1,5 km on finishini. Ja nii läkski. Jalg lausa ise pöörles ja lõpetasin neljanda ajaga. Kihutasin viimasel kildal päris puruks end. Pärast finishit istusin päris tubli 5 min kõnnitee äärel ja kõik arvasid, et ma minestan, aga seda ohtu pole. Lihtsalt ma kihutan end alati poolsegaseks viimasel kildil. Eraldistardis on see minu meetod!

Lootsin valget särki päeva lõpuks, aga nagu ikka oli kohaks nr 2, nagu juba tavaks saanud. Aga kindlasti võtan selle eesmärgiks, kuid kui mingit halba päeva ei tule, siis on mulle kõik uksed kollaseks särgiks avatud! Seis on parem kui iial varem, ma pole elus nii head kümmet kilti sõitnud.»

Loe Taaramäe täispikka blogipostitust siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles