Venno asub Saksamaal püüdma ka teist karikat

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno Eesti koondise ridades (paremal).
Oliver Venno Eesti koondise ridades (paremal). Foto: SCANPIX

Eile võrkpallis Saksamaa karikavõitjaks kroonitud Oliver Venno klubi Friedrichshafeni ülekaal oli suur karikavõistluste stardist finišini: kõik mängud kaheksandikfinaalist kuni lõpuni said otsa kolme geimiga.

Hachingi Generali, põhiturniiri võitja, alistati esikohamängus selge üleolekuga – punktid laekusid vastavalt 25:23, 25:20 ja 25:20. Samale vastasele kaotati põhiturniiril kaks korda.

Oliver Venno ja brasiillane Lima Martins olid finaalis 12 punktiga meeskonna resultatiivseimad, 9 punktiga toetasid sakslane Marcus Böhme ja portugallane Joao Jose.

«Mängisime hästi, blokk töötas suurepäraselt, serv oli ka hea. Ei andnud neile võimalustki, pressisime oma mängu peale,» sõnas Venno volley.ee’le.

Saksamaa Bundesliigas algavad nüüd maa meistrivõistluste playoff- mängud, millest osa võtma kutsuti kaheksa paremat meeskonda: põhiturniiri esimene kohtub kaheksandaga, teine seitsmendaga jne. Pääsuks poolfinaali on vaja kaht mänguvõitu, veel kõrgemale jõudmiseks tuleb võita kolm mängu. Sakslased kuldse geimi reeglit ei rakenda.

Friedrichshafen mängib veerandfinaalis põhiturniiri seitsmendana lõpetanud Düreni Evivoga, esimene kohtumine toimub 10. või 11. märtsil. Muud paarid: Hachingi Generali (1.) - Mitteldeutschland (8.), VC Berliin (3.) - Netzhoppers (6.), SC Mörs (4.) - TV Bühl (5.).

Eilsetest mängudest veel. Türgi tippsarjas oli Sivasi 4Eylüli (8.) vastaseks äsja Euroopa Meistrite liiga finaalturniirile pääsenud Izmiri Arkas (4.). Arkas võitis 3:0 (25, 19, 19). Kert Toobal tõi kaks punkti rünnakul ja kaks blokis. Liider on Ankara Halkbank.

Soome meistriliigas valmistas üllatuse üheksandal kohal olev Korso Veto, alistades kolmandal real paikneva Tampere Isku 3:1 (22, -16, 20, 17). Võitjapoolel kolm geimi mänginud temporündaja Meris Merisaar tõi 12 punkti, teisel pool võrku sai Sten Kruuda oma nimele kaheksa punkti.

Loimaa Hurrikaani võitis Muurame (4.) meeskonna 3:1 (-26, 18, 25, 21), Pavel Kružajev ei mänginud. Vammala LP-l on 29-st mängust 64, Hurrikaanil teisena 63 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles