Uut Chelsea peatreenerit ootab põrgu

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel suvel võis Andre Villas-Boas rõõmustada Chelsea juhendajaks saamise üle. Nüüd on ta juba klubi endine treener.
Veel suvel võis Andre Villas-Boas rõõmustada Chelsea juhendajaks saamise üle. Nüüd on ta juba klubi endine treener. Foto: Reuters/ScanPix

Kui Roman Abramovitš 2003. aastal Londoni Chelsea jalgpalliklubi soetas, siis juhendas meeskonda itaallane Claudio Ranieri. Suvel möödub sellest hetkest üheksa aastat ja praegu on klubil Abramovitši omanduses olemise ajal üheksas peatreener.


Meeskonna senine juhendaja Andre Villas-Boas sai sule sappa nädalavahetusel. Seejuures asus ta Chelsea tüüri juurde alles eelmisel suvel. Raske seis Meistrite liiga kaheksandikfinaalis ja viies koht Inglismaa kõrgliigas olid aga Abramovitši jaoks piisavad argumendid, et portugallasest loobuda.

Võrreldes Hispaania ja Itaalia suurklubidega polegi Chelsea pidev treenerite vahetamine nii suur uudis, ent kui panna nende kõrvale Manchester United ja Londoni Arsenal, siis võib näha, et tegemist on drastilise erinevusega.

Teatavasti juhendab Alex Ferguson ManUt alates 1986. ja Arsene Wenger Arsenali 1996. aastast. «Kui sa oled noor treener, siis on vaja aega, kuid loomulikult ei anta sellises ametis seda palju,» märkis Ferguson 34-aastase Villas-Boase ametikaotuse kohta.

Chelsea tihe juhendajate vahetamine pahandas ka Inglismaa jalgpallitreenerite ühenduse juhti Richard Bevanit. «On selge, et vaatamata suurele rikkusele pole nad jõudnud selgusele, kuidas ehitada edukat klubi,» teatas Bevan Radio Five’ile. «Üheksa aasta jooksul meeskonnale järjekordse peatreeneri otsimine on häbiplekk nii omanikule, klubile, fännidele kui ka tervele liigale. Edu tuleb ajaga ja stabiilsus läbi selle.»

Samas on Chelsea endised juhendajad ning mitu teist tuntud treenerit veendunud, et ka järgmist meeskonna lootsi ei oota kerged ajad, pigem võib eelseisvat võrrelda põrguga. Praegu on Londoni klubi juhendajaks määratud senine abi­treener Roberto Di Matteo.

«Inglismaal on Arsenali-sugused klubid, kus Wenger on saanud treenerina väga pikalt töötada, kuigi nad on selle aja jooksul võitnud vaid kolm tiitlit. Chelseas aga tegutsetakse hoopis teiste meetodite järgi, kuid ka nende viimane käik oli siiski üllatav,» tõdes 2008. aasta juulist 2009. aasta veebruarini Londoni klubi juhendanud Luiz Felipe Scolari. «Minu jaoks ei ole seal siiski midagi üllatavat, kuna tean, kuidas seal minuga käituti. Järgmise peatreeneri jaoks saab olukord olema tõeline põrgu.»

«Chelsea juhendajaks saades peab teadma ühte asja: vaja on teha tulemust või vähemalt näidata, et meeskond liigub õiges suunas,» lisas klubi endine loots Avram Grant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles