Imeujuja Phelps tahab järgmisel OMil rohkem puhata ja mängida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklane Michael Phelps rõõmustab ajalooliste võitude üle.
Ameeriklane Michael Phelps rõõmustab ajalooliste võitude üle. Foto: AP/Scanpix

Pekingi olümpial kaheksa kuldmedali võitmisega ennast ajalooraamatutesse kirjutanud USA imeujuja Michael Phelps tunnistas, et ei kavatse enam kunagi 2008. aasta olümpiaga sarnast kadalippu läbida.

Ameeriklane teatas, et 2012. aasta Londoni mängudel tahab ta rohkem olümpiamelu nautida ning kaheksa distantsi korraga ühel suurvõistlusel on nüüdseks ajalugu, vahendab Eurosport.

Kaheksa kuldmedali kõrval sai Phelps OMil hakkama ka seitsme maailmarekordiga. Kokku on nüüd mehel 16 OM medalit, sealhulgas 14 kulda.

«Ma ei uju enam kunagi kaheksat distantsi ühel suurvõistlusel,» lubas Phelps. «Olen peaaegu kindel, et mu viimane kaheksa ala üritus oli Peking.»

Äsja USA Olümpiakomitee poolt 2008. aasta sportlaseks valitud Phelpsi arvates võimaldaks väiksem koormus nelja aasta tippsündmusel tal rohkem olümpiat nautida.

«Arvan, et mul on siis rohkem aega seda kõike kogeda. Võimalik, et ka publiku seas kaasa elada. Teate küll, mul pole taolist kogemust olnud arvatavasti 2001. aastast, kui osalesin oma esimesel MMil,» selgitas ta. «Kui ujud nii paljudel distantsidel, siis ainult sööd, magad, ujud; sööd, magad, ujud; sööd, magad, ujud. Sul ei avane kunagi võimalust niisama olla.»

«Ma tegin soojendust või venitusi, ujusin basseinis edasi-tagasi, sõin olümpiakülas ja läksin magama,» jätkas ta. «Nii et ootan seda põnevusega ja see peaks olema lõbus.»

Phelps kinnitas, et on naasnud tõsiste treeningute juurde oma kauaaegse treeneri Bob Bowmaniga.

«See aasta oli kokkuvõttes tõeline unistuste täitumine ja nüüd läheb järjest paremaks,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles