Kotenkost saab lõpuks Norra kõrgliiga viiking

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Kotenko
Artur Kotenko Foto: Toomas Huik

Suure tõenäosusega allkirjastab Eesti jalgpallikoondise väravavaht Artur Kotenko täna lepingu Norra kõrgliiga klubi Stavangeri Vikingiga.


«Praegu ei saa lepingust täpsemalt rääkida, kuid homme juba võib,» rääkis Kotenko eile Postimehele.



Kotenko on viimases Vikingi treeninglaagris Hispaanias viibinud juba üle kümne päeva ning kõik märgid on näidanud, et eestlane on seal nõutud mees.



«Ta jättis meile väga hea mulje ning nüüd peame vaid läbi rääkima tema enda ja tema endise klubi Sandnes Ulfiga,» vahendas ajaleht Aftenbladet klubi spordidirektori Egil Østenstadi sõnu. Läbirääkimine Ulfiga ei tohiks aga raskeks kujuneda, sest neil on Kotenkoga oma kokkulepe. Nimelt klubisse siirdudes oli tingimuseks see, et parema pakkumise korral võib puurilukk klubi pikema jututa vahetada. Nüüd aga on seis selline, et Sandnes kukkus välja isegi Norra esiliigast, Viking aga näiteks lõpetas mullu Norra kõrgliiga kuuendal positsioonil. Pealegi pole ka Sandnesi rahaline seis kiiduväärt.



Stavangeri Viking on kaheksakordne Norra meister, kuigi viimati võideti tiitel 1991. aastal. 2007. aastal teenisid viikingid pronksmedali.



Kotenko hakkab Vikingis põhiväravavahi koha pärast võitlema ilmselt norrakate legendi Thomas Myhrega, kes muu hulgas on Sunderlandis koos mänginud Eesti klubijalgpallis kõrgeimale pürginud Mart Poomiga. Myhre kõrval tegutseb puurilukuna veel Aacheni Alemanniast läinud hooajal klubisse siirdunud sakslane Kristian Nicht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles